Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV

O promjenama koje donosi epidemija: "Za dugi period će ostati ta potreba za fizičkom udaljenosti između nas, dok cjepivo ne bude spremno"

Maja Grba Bujević - 3
Maja Grba Bujević - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Maja Grba Bujević - 2 Maja Grba Bujević - 2 Foto: DNEVNIK.hr Maja Grba Bujević - 3 Maja Grba Bujević - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Maja Grba Bujević - 1 Galerija 1/3 >>
U nizu domova umirovljenika u Hrvatskoj dogodio se proboj virusa u sustav. Tijekom poslijepodneva ispitivali su se uzorci iz još nekih domova. O aktualnoj situaciji za Dnevnik Nove TV govorila je Maja Grba Bujević, članica nacionalnog stožera.

U poslijepodnevnim satima trebali su biti gotovi testovi štićenika u nekim domovima za starije. Maja Grba Bujević kazala je kako oni za štićenike iz Dicma još nisu gotovi, a u Dubrovniku su ukupno testirana 133 uzorka, od kojih je 6 pozitivnih.

Pročitajte i ovo Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i načelnica Kriznog stožera oštra osuda članice stožera Obiteljski liječnici ljuti na Maju Grba-Bujević: ''Govorite o stvarima koje ne poznajete, bavite se svojim poslom'' Maja Grba Bujević i Valentina Baus - 4 Gošća Dnevnika Nove TV Šefica Hitne pomoći o glasačima iz samoizolacije: ''Oko 2600 ih je bilo možda s nekim u kontaktu. Ako budemo imali sreće, možda za izbore nećemo imati nikoga u izolaciji"

Prije dva dana već je zabilježen jedan zaraženi u tom domu tako da ih je sada ukupno sedam. "U stalnoj smo vezi s dubrovačkim stožerom, mislim da su svladali problem", kazala je Grba Bujević.

Pojasnila je koje su nove mjere uvedene u domove za starije, a u cilju sprječavanja ulaska virusa. "Uvodi se raspored djelatnika tako da rade u radnim izolacijama. Smješteni su ili u samom domu ili u organiziranom smještaju. Tako ih štitimo da ne odnesu kući zarazu i smanjujemo mogućnost da je oni unesu u dom.

Postrožujemo i druge mjere - više neće biti moguće da domovi odnose hranu nepokretnim ljudima u svojoj sredini. Nadalje, uveli smo dezo-barijere: pri ulasku i izlasku iz dvaju krila bit će tepisi natopljeni dezinfekcijskim sredstvima", rekla je Grba Bujević.

Na pitanje koliko će nam se životi promijeniti dok se ne pronađe cjepivo, odgovara: "Dosta će se promijeniti. Za dugi period će ostati ta potreba za fizičkom udaljenosti između nas, dok cjepivo ne bude spremno. Ipak, neke stvari su i dobre - brzo smo riješili puno stvari iz digitalnog društva koje inače ne bismo tako brzo uveli. Način života sigurno će nam se promijeniti". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene