Obavijesti Video Pretražite Navigacija
scenariji za drugi val

Maja Grba-Bujević: ''Užasavam se scena nekih političara koje vidim na televiziji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i članica Nacionalnog stožera Maja Grba-Bujević komentirala je nepridržavanje mjera fizičke distance i ostalih epidemioloških mjera.

"Kada čovjek baci pogled na TV vidi da negdje ima dezinficijensa, ali nije bitno samo ima li ga već koristi li se. Ovo grupiranje na otvorenom je još manji rizik i trebalo bi držati fizičku distancu koja se slabo poštuje. Užasavam se nekih scena s televizije, ne bih sad imenovala o kojim se političarima radi, ali dijeli se nešto i onda se pritom grli i ljubi. Moje je pitanje - što smo onda ovo cijelo vrjeme radili? Pa zdravlje nam je valjda najvažnije", poručila je Maja Grba-Bujević.

Pročitajte i ovo Izbori u vrijeme koronavirusa - 1 Kampanja u vrijeme korone Stožer brusi detalje: Doznajemo kako će izgledati prikupljanje potpisa i predaja izbornih lista Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i načelnica Kriznog stožera oštra osuda članice stožera Obiteljski liječnici ljuti na Maju Grba-Bujević: ''Govorite o stvarima koje ne poznajete, bavite se svojim poslom''

O novom slučaju zaraze koronavirusa, kaže kako je on kontakt pacijenta koji je bio u lovu u BiH, pa naglašava da odlaske izvan zemlje treba svesti na razumnu mjeru. Rekla je da u Nacionalnom stožeru prate brojke novozaraženih u zemljama regije. "Kad se to dobro izanalizira, onda se dođe do zaključka da su na tim područjima strašno prekršene mjere. S obzirom na to da su ih prekršili, dogodilo se to što se dogodilo", objasnila je za N1. Istaknula je da su fizička distanca, higijena ruku i dezinfekcija osnovne stvari kojih se nije problem držati.

Mjere za drugi val

O pojavi drugog vala rekla je da puno ljudi koji se bave tim poslom smatra da je drugi val izvjestan te kako je Stožer pripremio tri scenarija.

"Jedna je light varijanta, jedna je srednja, a jedna je teška. Teška bi uključivala vraćanje svega na staro, odnosno potpuno zatvaranje. Lagani scenarij bi bio da živimo uz sve mjere zaštite. Srednji bi bio da se vratimo na oštrije mjere i ne zatvaramo sve, ali se držimo mjera", pojasnila je Grba-Bujević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene