Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici i ljekarnici bez uvjeta

Počela su masovna testiranja, no nije sve tako jednostavno: ''To je nemoguće u uvjetima koje ja imam''

Počela su testiranja javnih i državnih službenika. Testira se po Zavodima, Domovima zdravlja i drugim ustanovama diljem Hrvatske.

Iako se nalaze na popisu, dio obiteljskih liječnika ne testira jer, kažu, nemaju uvjete za to.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Ovako loše brojke dugo nismo imali: Veliki skok broja zaraženih, preminulo još 12 osoba Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke, preminula je još jedna osoba: Provjerite stanje po županijama

''Zaista, ako bih provodila testiranje u uvjetima koje ja imam, to je nemoguće. Nemam posebnu prostoriju, nemam mogućnost testiranja vani, ne mogu odvojiti dva sata za testiranje jer ću u tom slučaju zapravo zakinuti moje pacijente'', ističe liječnica obiteljske medicine Vesna Potočki Rukavina.

''Nikakvu uputu niti obavijest poslodavaca nismo dobili niti se zna još uvijek kako će to izgledati sutra, gdje možemo obaviti testiranje, na koji način, hoće li nam biti refundirano što trebamo pribaviti. Znači apsolutno nema informacija ni o čemu'', kaže Andrea iz Zagreba.

Problema ima i s ljekarnama. Dobar dio njih nije spreman za provođenje testiranja.

Velik je pritisak na sustav za izdavanje COVID potvrda. Samo do 12 sati izdano ih je 37.000, što je više nego prvog dana izdavanja u lipnju, kada su izdane oko 34.000 u cijelom danu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene