Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u federaciji pet preminulih

Korona ruši rekorde diljem Europe, pali i naši susjedi: U BiH čak 453 novozaražene osobe

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrđena su 453 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Federaciji BiH zaraženo je 269, a u Republici Srpskoj 155 osoba. U Federaciji je preminulo pet osoba.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1604 uzorka, od kojih je 296 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna''

Do sada je testirano ukupno 167.509 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 19.205 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječen je 15.924 pacijent, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 263 pacijenta. Trenutačno su aktivna 2702 slučaja pozitivna na koronavirus.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je pet novih smrtnih slučajeva.

Dosad su u Federaciji preminule ukupno 574 osobe zaražene koronavirusom - 381 muškarac i 193 žene.

U Republici Srpskoj 155 pozitivnih na koronavirus

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod još 155 osoba, od 633 testirana laboratorijska uzorka, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Riječ je o 90 muških i 65 ženskih osoba, od kojih je 47 mlađe, 94 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banje Luke, 11 iz Prijedora, deset iz Bosanske Gradiške, devet iz Istočnog Novog Sarajeva, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po šest iz Višegrada, Istočne Ilidže, Teslića i Šipova, po pet sa Sokoca i iz Foče, po četiri iz Doboja, Laktaša i Trebinja, po dvije iz Vukosavlja, Dervente, Bosanske Dubice, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Pala i Prnjavora i po jedna iz Bileće, Kneževa, Krupe na Uni, Ljubinja, Petrova, Srpca, Stanara, Ugljevika, Čelinca i Bosanskog Šamca.

Hospitalizirana su 183 pacijenta, u UKC-u 59, a u općim bolnicama 124.

U Brčko distriktu potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj muškoj osobi 1985. godište i jednoj ženskoj osobi 1993. godište. Testirana je 51 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene