Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez dodatnih mjera

U BiH veliki pad broja novozaraženih, preminulo devet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ta je brojka najniža još od razbuktavanja epidemije COVID-19 početkom srpnja.

Kako je izvijestio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, u protekla 24 sata u tom su entitetu testirali 562 uzorka, od kojih je 61 bio pozitivan na koronavirus. U Republici Srpskoj testirano je 527 uzoraka, a njih 38 bilo je pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREMINULO 76 OSOBA Nastavlja se rast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini: Više od 1600 novih slučajeva Slika nije dostupna 726 novozaraženih Dramatične brojke u Bosni i Hercegovini: Zabilježen rekordan broj smrtnih slučajeva

Od nedjelje je u BiH umrlo devet osoba kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, od kojih je sedam s područja Federacije, a dvije iz RS.

Sve do kraja prošlog tjedna u BiH je dnevni broj novozaraženih gotovo redovito bio iznad 200, a u najkritičnijim danima srpnja i kolovoza bilo je i više od 400 novozaraženih.

Unatoč takvom stanju vlasti u BiH nisu posegnule za dodatnim restriktivnim mjerama, a prošlog je tjedna u većini županiji u Federaciji BiH i u RS počela i školska godina, uz pojačane mjere opreza čiji je cilj spriječiti širenje zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene