Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obrukala se na državnoj tv

Razbjesnila Kineze neznanjem, smijenili je: Šefica zdravstva u gradu blizu Wuhana nije znala broj zaraženih

Korona virus se širi Kinom - 5
Korona virus se širi Kinom - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Kineske vlasti u četvrtak su otpustile šeficu zdravstva u gradu u blizini epicentra izbijanja koronavirusa jer u nastupu na državnoj televiziji nije uspijela odgovoriti na osnovna pitanja, što je izazvalo bijes javnosti.

Tang Zhihong, čelnica zdravstvenog odjela grada Huangganga u kojem je gotovo 500 potvrđenih slučajeva zaraze i 12 smrtnih slučajeva, nastupila je na državnoj televiziji u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke Slika nije dostupna RAZGOVARALI S PRVIM PACIJENTOM Znanstvenici WHO-a došli do novog otkrića: Virus se u početku širio više nego što se mislilo

Kad su ju istražni tim središnjih vlasti i novinar ispitivali o pitanjima poput toga koliko neka bolnica može primiti ljudi, ona nije znala odgovoriti. "Ne znam, nejasno mi je", odgovorila je na pitanje o broju bolesnih. "Znam samo koliko ima kreveta. Nemojte me pitati koliko ljudi je primljeno".

Nekoliko sati kasnije, u kratkom priopćenju, gradske zdravstvene vlasti objavile su da je Tang smijenjena, bez dodatnih informacija. Snimku Tang na profilu državne televizije na društvenoj mreži Weiboa u nekoliko sati je komentiralo više od pola milijuna ljudi, većinom bijesnih.

Vlada je objavila kako će istražiti i kazniti dužnosnike koji se bore protiv virusa, no ne izvršavaju dobro svoj posao. Huanggang, grad udaljen sedamdesetak kilometara od Wuhana, epicentra epidemije, drugi je najpogođeniji grad koronavirusom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene