Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Muškarac koji je u Poreču pozivao građane na javno okupljanje, suprotno odluci Stožera civilne zaštite, kazneno je prijavljen.


Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje protiv 32-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno poticao na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš ima koronavirus: "Danas sam dobila pozitivan nalaz, nemam značajnijih simptoma" Dino Kozlevac, načelnik stožera civilne zaštite istarske županije Čelnik istarskog stožera Dino Kozlevac: "Naš sustav funkcionira kao švicarski sat. Ugostiteljstvo u Istri nije problem"

Naime, on je posljednja tri dana moderirao objave jedne grupe na društvenim mrežama. Grupa je bila osnovana s ciljem poticanja građana na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Muškarca se tereti i da je 30. ožujka oko 12:30 objavio poziv građanima na druženje na području Poreča i tako pozvao građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Protiv 32-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.