Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Poreču

Zaradio kaznenu prijavu: 32-godišnjak na društvenim mrežama poticao ljude na javno okupljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je u Poreču pozivao građane na javno okupljanje, suprotno odluci Stožera civilne zaštite, kazneno je prijavljen.

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje protiv 32-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno poticao na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Naime, on je posljednja tri dana moderirao objave jedne grupe na društvenim mrežama. Grupa je bila osnovana s ciljem poticanja građana na nepoštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Muškarca se tereti i da je 30. ožujka oko 12:30 objavio poziv građanima na druženje na području Poreča i tako pozvao građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Protiv 32-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene