Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog situacije u susjedstvu

Podsjetnik zašto je važno i dalje se pridržavati mjera: ''Svaki dan dolazi sve veći broj turista, većina građana se opustila i sve to utječe na epidemiološko stanje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog situacije s koronavirusom u susjednim državama, u kojima i dalje raste broj zaraženih koronavirusom, Istarska županija podsjetila je građane na mjere kojih se trebaju pridržavati.

Istarska županija građane na tom području podsjeća na poštivanje epidemioloških mjera, s obzirom na to da i dalje raste broj zaraženih koronavirusom u nekim zemljama s kojima Hrvatska graniči.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac - 1 Gost Dnevnika Nove TV Šef istarskog stožera Dino Kozlevac o popuštanju mjera: "Već ovog vikenda ide se s popuštanjem za restorane i sajmove" Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Popuštanje mjera Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka

''Na područje Istarske županije svaki dan dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području Istarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od koronavirusa te se većina građana Istarske županije opustila u provođenju mjera zaštite, kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija'', stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

Podsjetili na važne mjere

Zbog toga iz Stožera sve građane i pravne osobe podsjećaju da se pridržavaju fizičke udaljenost od najmanje 1,5 metra u svim područjima života i rada, javnim površinama, tržnim centrima, javnim ustanovama i ostalim objektima javnog okupljanja, kao i na otvorenim površinama. Ističu i važnost pojačanih higijenskih mjera i osobne higijene te korištenje dezinfekcijskih sredstava. Stožer podsjeća građane i da nose zaštitne maske.

''Provođenje ovih mjera osigurava da se virus ne može širiti među populacijom, odnosno osigurava i daljnje povoljno stanje'', zaključuju iz Istarske županije.

Danas je, nakon nekog vremena tijekom kojeg je broj novih slučajeva bio jednoznamenkast, u Hrvatskoj potvrđeno 11 novooboljelih osoba – jedna iz Sisačko-moslavačke, po dvije iz Istarske i Grada Zagreba te po troje novooboljelih osoba iz Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije.

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđeno je 58 novih slučajeva, od čega su najveći broj novooboljelih kontakti pozitivnih osoba na mjestima lokalne transmisije virusa i obiteljski kontakti. Još 94 novih slučajeva potvrđeno je u Srbiji, a u Sloveniji je u posljednja 24 sata oboljelo još osam osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene