Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tek poneki šetač

Građani ipak poslušali upute Stožera? Pogledajte kako je danas izgledalo najpopularnije mjesto u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčani ipak poslušali upute Nacionalnog stožera, ove subote ipak je izostao masovan desant na Jarun. Ili je u pitanju ipak prilično jak vjetar koji danas puše u Zagrebu.

Za razliku od prošlog vikenda kad dobar dio rekreativaca u Zagrebu nije poslušao upute Nacionalnog stožera, ove je subote Jarun bio gotovo prazan. Pitanje je, međutim, je li Jarun bio gotovo prazan zbog uputa Stožera ili zbog prilično jakog vjetra koji danas puše u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana"

Naime, neki Zagrepčani nam sugeriraju da bi razlog ipak mogao biti ovo drugo jer je dan ranije, kažu, Jarun bio pun šetača. 

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a i član Nacionalnog stožera, i danas je pozvao građane da se pridržavaju mjera i da ne izlaze bez prijeke potrebe.

"Dolazi nam toplije i sunčano vrijeme koje vabi građane van. Ovih sljedećih nekoliko tjedana su kritični za situaciju u Hrvatskoj i pozivamo građane da ostanu doma. Tjelesna aktivnost je bitna, ali pozivamo građane da je odgode na nekoliko tjedana jer imamo zaraznu bolest", rekao je Capak i pozvao sve da ostanu u kućama.

Samo tjedan dana ranije Jarun je bio pun ljudi. Istina, većina ih se i tada pridržavala mjera socijalnog distanciranja, no na društvenim mrežama je bilo puno nezadovoljnika što je najpopularniji zagrebački rekreacijski centar pun ljudi u jeku epidemije koronavirusa.

Štoviše, na ulazu u Jarun stoji natpis da je ulaz - zabranjen. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene