Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi pacijenti u Areni

Glavna medicinska sestra objasnila tko će sve biti smješten u Areni Zagreb te otkrila koliko godina imaju najmlađi i najstariji pacijent

S radom je počeo Operativni stacionar za liječenje COVID pacijenata u Areni Zagreb. Stigli su prvi pacijenti s lakšom kliničkom slikom. Glavna medicinska sestra Snježana Krpeta iz Arene je za Dnevnik Nove TV otkrila kako su tekle pripreme za prihvat pacijenata.

Snježana Krpeta, glavna medicinska sestra koja je Arenu Zagreb tjednima pripremala za pacijente, a na kraju ih i dočekala, rekla je u Dnevniku Nove TV da čeka da u subotu navečer stignu još tri pacijenta iz KB-a Dubrava.

''Pristigli su pacijenti dobro. Moram napomenuti da imamo najmlađeg pacijenta od 25 godina i najstarijeg gospodina od 90 godina koji je jako dobro, što me raduje'', otkrila je Krpeta.

''Hvala Bogu, nije šator!''

Kaže da građani možda nisu očekivali da se Arena Zagreb, koju povezuju sa sportskim događanjima i koncertima, pretvori u medicinski stacionar. Otkrila je kakve su bile reakcije pristiglih pacijenata.

''Kad su ušli u naš stacionar na njima se vidio tračak oduševljenja. Jedan je usput rekao: 'Hvala Bogu, nije šator'. Prijem je dobro protekao'', rekla je glavna medicinska sestra.

Krpeta je objasnila i da se u Arenu Zagreb smješta pacijente s područja Zagrebačke županije.

Spremni za sve scenarije

Na pitanje što će se poduzeti ako se nekome od pacijenata u Areni stanje naglo pogorša, Snježana Krpeta je objasnila da je stacionar Arene opremljen tako da mogu započeti s reanimacijom, provesti osnovno uznapredovalo održavanje života i zatim vratiti pacijenta u bolnicu.

Kada je riječ o kapacitetima, Krpeta je objasnila da se unaprijed planiraju i drugi scenariji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Meki lockdown" Nove mjere od danas na snazi, spremaju se i kazne. Ne možemo više piti kavu u kafićima, jesti kokice u kinima, nema više svadbi...

''Mi smo sad ekipirani za 100 ljudi. Nadamo se da će ove mjere donijeti svoje rezultate. Nadamo se da ovi ljudi ovdje idu prema izlječenju, a ne prema respiratoru. A za, ne dao bog, i crni scenarij, medicinski sustav je spreman, Vinogradska bolnica je spremna'', poručila je glavna medicinska sestra. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene