Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LJETO IZA I ISPRED NAS

GALERIJA Pogledajte kako su hrvatske plaže izgledale lani, a kako izgledaju danas

Na konačan rezime hrvatske turističke sezone, dobrim brojkama unatoč, trebat će pričekati. S jedne strane, tek se zahuktava, a s druge i dalje je u sjeni koronavirusa i valja biti jako oprezan da bi ishod i zdravstveno i ekonomski bio što bolji.

S obzirom na sve rečeno, koliko god se ranijih godina mnogi tužili na gužve po gradovima na obali i plažama, šušur je zadnjih tjedana vjesnik oporavka.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Srpanj je solidan Ministar financija tvrdi da postoji plan ako dođe do kraha sezone: "Stanje je zadovoljavajuće“

A iako je daleko, sad već u turističkom smislu gledano pomalo i mitska, 2019., vedrija situacija u odnosu na lani lijepo se vidi po fotografijama plaža iz 2020. i 2021. godine.

U Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) nadaju se uspješnoj turističkoj sezoni, a pod uspjehom smatraju sve što bude rast u odnosu na lanjsku pri čemu je plan ove godine završiti na razini 65 posto u odnosnu na 2019.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Možemo li biti zadovoljni? Ministrica otkrila koliko je turista stiglo u Hrvatsku: Brojevima je zadovoljna, ali ipak ju nešto brine

Hrvatske autoceste (HAC), primjerice, zabilježile su u petak na Naplatnoj postaji Lučko veći promet nego 2019. godine, naime u oba smjera je tijekom dana zabilježen promet 83.969 vozila.

Na razini čitave Hrvatske, prema posljednjim podacima, dosad je u 2021. godini ostvareno 3,9 milijuna dolazaka i 20,4 milijuna noćenja, odnosno 51 posto više dolazaka i 47 posto više noćenja nego li u istom razdoblju protekle godine.

Najveći broj noćenja dosad bilježe Novalja, Senj te Plitvička jezera i Rakovica, a najbrojniji su gosti iz Slovenije (143.000 noćenja), Njemačke (120.000) i Poljske (62.000).



 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene