Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je da zasad imamo turistički snažan srpanj te da je stanje zadovoljavajuće, no ističe da se trebamo brinuti o tome da ne dođe do postroživanja situacije jer bi onda mogli uslijediti rezovi i dodatna zaduživanja.

Galerija


Ministar financija Zdravko Marić zadovoljan je dosadašnjom zaradom od sezone. Usporede li se brojke fiskaliziranih računa s istim razdobljem 2019., kaže, može se reći da smo na gotovo istoj razini.

Vezani članci Hvar diše turizam - 5 Da ne povjeruješ! Na Hvaru se potukli zbog gostiju, nekoliko osoba završilo u moru Gužve u Hrvatskoj - 1 Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Nešto ispod indeksa od sto. Trgovina je čak dosegnula i indeks od 105 posto. Ako sezona pukne, ističe, spremne su i alternativne metode. A to su rezanje rashoda, prodaja imovine, dodatno zaduživanje. Svi se nadaju da do toga neće doći.

"Srpanj je solidan. Hoteli i restorani su blago iznad. Barovi imaju indeks od osamdeset. Sveukupno je stanje zadovoljavajuće. Činimo sve da ne dođe do postroživanja situacije", zaključio je Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr