Novac, ilustracija
Novac, ilustracija Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Erste banka u utorak je objavila da je privremeno ukinula naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca. U tom će razdoblju klijenti gotovinu moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta na kojima je to moguće. Isto će učiniti i Hrvatska poštanska banka, Zagrebačka banka, Raiffeisen te Privredna banka Zagreb.


Iz Erste banke u priopćenju ističu da su tu odluku donijeli s ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima.

Vezani članci Josip Aladrović Ministar za Dnevnik Nove TV nakon sastanka s ugostiteljima: "Nismo očekivali ovakav rasplet, ali ne bojimo se prosvjeda'' Nikola Grmoja Most se protivi drakonskim kaznama za kršenje mjera, Grmoja: "Tražimo da o tome odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom"

Donošenjem te odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke (HNB), a koje nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima, u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanjem širenja koronavirusa, podsjećaju iz banke.

Član Uprave Erste banke Zdenko Matak naglašava da je u novonastaloj situaciji cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama.

Naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka tijekom iduća tri mjeseca ukida i Hrvatska poštanska banka, a od 24. ožujka isto će učiniti i Zagrebačka banka, Raiffeisen te Privredna banka Zagreb. (V. P./Hina)