Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tri mjeseca

Neke od najvećih banaka u Hrvatskoj ukidaju naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Erste banka u utorak je objavila da je privremeno ukinula naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca. U tom će razdoblju klijenti gotovinu moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta na kojima je to moguće. Isto će učiniti i Hrvatska poštanska banka, Zagrebačka banka, Raiffeisen te Privredna banka Zagreb.

Iz Erste banke u priopćenju ističu da su tu odluku donijeli s ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna objavio hnb Sve banke u Hrvatskoj ukinule su naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih mreža

Donošenjem te odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke (HNB), a koje nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima, u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanjem širenja koronavirusa, podsjećaju iz banke.

Član Uprave Erste banke Zdenko Matak naglašava da je u novonastaloj situaciji cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama.

Naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka tijekom iduća tri mjeseca ukida i Hrvatska poštanska banka, a od 24. ožujka isto će učiniti i Zagrebačka banka, Raiffeisen te Privredna banka Zagreb. (V. P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene