Kolinda Grabar-Kitarović na EU izborima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović na EU izborima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je svim kandidatima na izborima koji su izborili svoje mjesto u europskom parlamentu.


''Čestitam svima koji ulaze u Europski parlament uz želju da se u ime sviju nas čvrsto bore za hrvatske državne i nacionalne interese i za Europu, ne velikih i malih, nego jednakih”, objavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon objavljenih rezultata izbora za europski parlament.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su se danas održali izbori za zastupnike u Europskom parlamentu. HDZ osvaja 4, SDP 4, Suverenisti 1, Živi zid 1, Amsterdamska koalicija 1 i lista Mislava Kolakušića 1 po mandat.

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova glasala na EU izborima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Predsjednica u pratnji supruga Jakova glasala: "To su izbori za vas, izađite, dajte svoj glas"

Jakov Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) "Ajde, jednu rečenicu": Predsjednica morala nagovarati supruga Jakova da prozbori pred novinarima

U Europski parlament idu sljedeći kandidati: Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko (HDZ). Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić, Romana Jerković (SDP), Ruža Tomašić (Hrvatski Suverenisti), Mislav Kolakušić (Nezavisna lista Mislava Kolakušića), Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) i Valter Flego (Amsterdamska koalicija).  

Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić