Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborni skup HDZ-a

Ressler: Usmjereni smo na rast, zapošljavanje i sigurnost te sigurnu i snažnu Hrvatsku unutar EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler rekao je u subotu na središnjem predizbornom skupu stranke u zagrebačkoj Ciboni, kako je uvjeren u još jednu uvjerljivu pobjedu HDZ-a na predstojećim EU izborima, istaknuvši da je HDZ-ova lista 'savez nekoliko generacija HDZ-a i nekoliko generacija Hrvatske'.

"Lista koju predvodim je savez nekoliko generacija HDZ-a i savez nekoliko generacija Hrvatske. Ali svi radimo zajedno i dišemo kao jedan", rekao je Ressler na predizbornom skupu HDZ-a u Košarkaškom centru "Dražena Petrovića".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak predsjedništva HDZ-a Plenković o izbornom porazu: ''Organizacije će istražiti zašto smo dobili 240.000 glasova, a ne više'' Vjekoslav Đaić razgovara s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) U EP idu i Amsterdamska i Živi zid Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić

Naglasio je i kako je njihov program usmjeren na budućnost i pripremanje Hrvatske za Europu nove generacije te program usmjeren na rast, zapošljavanje i sigurnost, kao i za sigurnu i snažnu Hrvatsku unutar snažne EU.

Zahvalivši se ranijoj žrtvi hrvatskih branitelja, Ressler je kazao i da danas njihova mlada generacija ima čast boriti se za bolju Hrvatsku i pripremati je za sve izazove – tehnološke, društvene i političke.

Nositelj HDZ-ove izborne liste rekao je i da se domoljublje danas dokazuje konkretnim djelima, predanim radom i znanjem na različitim razinama - od lokalnih, nacionalnih do europskih. Također, poručio je, domoljublje se dokazuje spajanjem hrvatskog državnog teritorija, izgradnjom Pelješkog mosta, gradnjom ili obnovom više od 500 dječjih vrtića, otvaranjem u tri godine više od 96.000 novih radnih mjesta i slično.

"To je ono što radimo danas i na čemu inzistiramo", dodao je.

Ressler se u svom govoru osvrnuo i na današnje obilježavanje Bleiburške tragedije, naglasivši da se sredinom svibnja svake godine prisjećamo žrtava nevinih hrvatskih civila i zarobljenika ubijenih nakon Drugog svjetskog rata iz mržnje i osvete, bez ikakvog suđenja.

"I danas smo u mislima i molitvama s Bleiburgom, s ishodištem poslijeratnih progona, sa simbolom jednog od najveće tragedije hrvatskog naroda o kojoj se dugo nije smjelo govoriti", rekao je Ressler dobivši dug pljesak okupljenih.

Prošli Hrvatsku "uzduž i poprijeko"

Istaknuvši kako HDZ ima najbolju listu za izbore za Europski parlament, druga na listi Dubravka Šuica rekla je da imaju dovoljno znanja, stručnosti i diplomatskih vještina te iskustva kako bi "uspješno brodili" u današnjim izazovnim vremenima.

Navevši kako su u kampanji prošli Hrvatsku "uzduž i poprijeko", rekla je da su svugdje naišli na podršku politici HDZ-a, politici njihove Vlade i premijera Andreja Plenkovića kao i podršku njihovom radu u Europskom parlamentu.

Šuica je rekao i da se svaki grad, općina i županija obnavljaju i razvijaju uz pomoć sredstava iz europskih fondova. Poručila je mladima da preuzmu kormilo i aktiviraju svoju energiju, znanje i kreativnost jer - 'na mladima svijet ostaje'.

U prepunoj Ciboni okupljeno je oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a. Na skupu je i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pozvao je okupljene u KC Dražena Petrovića na zajedništvo i vjeru u sebe kako bi ostvarili pobjedu na predstojećim europarlamentarnim izborima, istaknuvši da je 'HDZ jedina snaga koja može osigurati prosperitet Hrvatskoj, gospodarski rast i razvoj, voditi ju odgovorno, mudro i razborito, vodeći računa o nacionalnim interesima hrvatskog naroda'. (Hina)

Aktualno HDZ ne želi odati koliko je novca potrošila na kampanju, a SDP se ponaša kao da rok nije u ponoć Dalija Orešković Start (Foto: Dnevnik.hr) Dalija Orešković Start (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Zvekanović Hrvatski Suverenisti (Foto: Dnevnik.hr) Hrvoje Zvekanović Hrvatski Suverenisti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Anka Mrak Taritaš Amsterdamska koalicija (Foto: Dnevnik.hr) Anka Mrak Taritaš Amsterdamska koalicija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bruna Esih Neovisni za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) Bruna Esih Neovisni za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +5 Tomislav Tomašević Možemo, Nova ljevica ORAH (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska HDZ ne želi odati koliko je novca potrošila na kampanju, a SDP se ponaša kao da rok nije u ponoć 1/11 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene