Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Milanović objavio je da se više neće kandidirati za predsjednika SDP-a, a sve je više nagađanja o njegovim potencijalnim nasljednicima.


Zvonimir Mršić spominjao se kao mogući kandidat za šefa SDP-a, ali on sam je danas demantirao ovu informaciju.

Vezani članci Izbori u Kazahstanu Izbori u bivšoj sovjetskoj republici: Nadmoćno pobjeđuje kandidat koji je naredio policiji da puca u prosvjednike Slika nije dostupna Mitch McConnell ponovno izabran za vođu republikanaca u američkom Senatu

'Od kada me je u veljači 2012. godine Nadzorni odbor Podravke imenovao predsjednikom Uprave kompanije, nakon 10 godina u politici, nastavio sam se baviti gospodarstvom iz kojeg sam i ušao u politiku. U potpunosti sam fokusiran na ostvarivanje ambicioznih ciljeva Podravke, jedine hrvatske kompanije s uredima u 24 zemlje diljem svijeta i prisutnošću brendova i proizvoda na 68 internacionalnih tržišta.

Želim i dalje zajedno sa svojim timom nastaviti raditi na transformaciji Podravke u najveću multinacionalnu kompaniju sa sjedištem u Hrvatskoj i tome sam u potpunosti posvećen.

Nemam namjeru kandidirati se na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije za novog predsjednika stranke. Moja namjera je dalje uspješno razvijati Podravku. Nakon akvizicije slovenskog Žita godišnji prihod Podravke doseže 4,5 milijardi kuna, a kompanija nakon provedenog restrukturiranja u mojem mandatu na čelu Uprave ima potencijal narasti barem dvostruko kroz organski rast i nove akvizicije te nakon više od dva desetljeća lutanja preuzeti ulogu koja joj pripada, a to je uloga konsolidatora prehrambene industrije u Hrvatskoj i Europi.

Posljednjih gotovo pet godina Podravka se uspješno razvija, između ostalog i zato što su iz upravljanja kompanijom otklonjeni svi politički pritisci i ona ima profesionalni menadžment orijentiran postizanju tržišnih uspjeha. Tako vođena Podravka neovisna je od bilo koje političke vlasti. Kao što sam nekoliko puta isticao, prehrambena industrija je strateška industrija za Republiku Hrvatsku i Država treba surađivati s najvećim proizvođačima kako bi se poticao daljnji razvoj i konkurentnost poljoprivrede te povećanje proizvodnje voća i povrća', napisao je na Facebooku.

Ranko Ostojić potvrdio kandidaturu

Kako neslužbeno doznajemo, najava kandidature Tonina Picule izazvala je veliku podršku i intenzivirala situaciju što Piculu obvezuje da sa strankom razgovara o kandidaturi.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Zoran Milanović objavio kako se više neće kandidirati za predsjednika SDP-a. Ranko Ostojić je već objavio kako će se kandidirati za tu poziciju.

'Objavljujem da ću se kandirati za predsjednika SDP. Suočit ćemo se sa svojim greškama , izaći i boriti se', napisao je Ranko Ostojić na Facebooku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju