Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazivanje pomorske nesreće

ŽELE GA U ZATVORU Obrat u slučaju Tomislava Horvatinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrat u slučaju Tomislava Horvatinčića. Šibensko državno odvjetništvo želi da on ide u zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku za Tomislava Horvatinčića traži zatvor.

Pročitajte i ovo Tučnjava profesora i učenika - 1 Nižu se reakcije Javnost stala u obranu profesora: Dnevnik Nove TV doznaje što su mu govorili učenici, a i što je on govorio njima Slika nije dostupna ČEKA SE ODLUKA SUDA Horvatinčić želi obeštetiti Talijane kojima je ubio roditelje

Horvatinčić je prije četiri godine, upravljajući gliserom, usmrtio talijanski bračni par za što je dobio godinu i pol uvjetno - s rokom kušnje od tri godine. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo žalbu zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja kao i zbog odluke o kazni i sigurnosnoj mjeri.

U nepravomoćnoj presudi zagrebački poduzetnik osuđen je uvjetno na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, na rok kušnje u trajanju od tri godine zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Za obranu očekivan potez tužiteljstva.

'To je obrana očekivala. To je očekivao i okrivljenik, a moram reći da i obrana je u međuvremena zajedno sa sva tri branitelja podnijela žalbu protiv prvostupanjske presude', rekao je Veljko Miljević, Horvatinčićev odvjetnik.

Obrana smatra da postoje elementi za oslobađanje od krivnje. 'Jer se radi o privremenoj duševnoj poremećenosti u vrijeme izvršenja kaznenog djela, a onda je to razlog isključenja ubrojivosti', dodaje Miljević.

Podsjetimo, Horvatinčić je optužen da je 16. kolovoza 2012. ostavio plovilo bez nadzora, uključio autopilot, te se u punoj brzini sudario s jedrilicom talijanskog bračnog para i udaljio se. Od siline udara, talijanski par je na mjestu poginuo.

Sporna je bila činjenica i zašto nije odmah pozvao policiju, već je prvo kontaktirao prijatelje. Obrana se pravdala činjenicom što je promijenjen pozivni broj policije. Izrazio je žaljenje, ponudio pomoć djeci poginulih. Sin bračnog para sve je opovrgavao. Ubrzo je uslijedio obrat. Djeca su tvrdila da je od njih tražio 200.000 eura za popravak svog broda.

Pravosudna bitka puna apsurda trajala je gotovo četiri godine. Mijenjala su se vještačenja, ključni svjedok svoj iskaz promijenio je tvrdeći kako je loše preveden. Koja će biti odluka suda u ovom slučaju, trebali bismo saznati uskoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene