Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objava na Facebooku

Župan Stričak na osudio Milanovićev istup o Habijanu pa prozvao udruge: "Gdje su sad moralne vertikale?"

Anđelko Stričak
Anđelko Stričak Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
HDZ-ov župan Anđelko Stričak na svojem je profilu komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je zaključio da je novi ministar gospodarstva homoseksualne orijentacije.

Varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) oštro je u petak osudio izjavu predsjednika Zorana Milanovića o seksualnoj orijentaciji ministra Damira Habijana te pozvao udruge civilnog društva, GONG i institucije da također osude "taj Milanovićev ispad".

Milanović je danas u Splitu komentirao golišave fotografije bivšeg i sadašnjeg ministra Darka Milinovića i Damira Habijana, koje je objavio bivši ministar zdravstva, te rekao: "Šta, htio ga je kaštigat zato što je gej." Na upit novinara ponovio je: "Pa, Habijan je gej".

"Od predsjednika RH ništa novog. Nije ga briga za standard građana, za gospodarski rast, za međunarodni ugled države, za funkcioniranje institucija…", reagirao je Stričak na Facebooku ustvrdivši da to i nije "pravo pitanje".

Pravo je pitanje, kaže, gdje su sada brojne udruge civilnog društva, "moralne vertikale" iz GONG-a ili Centra za mirovne studije.

"Gdje su odjednom sve nestale? Čekaju li mig iz SDP-a ili Možemo, odobrenje Peđe Grbina i Ivane Kekin da osude taj ispad?", upitao je župan Stričak u objavi na Facebooku.

Milanovićev istup o Habijanu prethodno je danas osudio i premijer Andrej Plenković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene