Hrvatska vojska helikoptere Kiowa, od kojih se jutros jedan srušio u more prilikom čega je jedan pilot poginuo, a drugi nestao, dobila je od SAD-a. Svi piloti obučeni su da upravljaju njima, dvojica koja su stradala imala su po 2500 i 1000 sati leta u njima.

Galerija


U more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati pao je vojni helikopter. U njemu su bila dva člana posade. Jedan pilot je poginuo. Na terenu su sve hitne službe koje traže drugog člana posade.

Vezani članci Američka vojska u Zadru - 2 Impresivne slike iz Zadra: Američka vojska stigla u Hrvatsku, imaju poseban razlog Slika nije dostupna U sudaru dva indijska helikoptera devet mrtvih

Hrvatska u vlasništvu ima 16 Kiowa helikoptera koje je dobila od SAD-a 2016. godine, javio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak iz Zemunika.

"Nazivaju ga ubojica tenkova, lakojurišni helikopter koji je opremljen najboljim radarima, opremom za istragu i izviđanje. Svi piloti prošli su obuku, od dvojice koja su bila u helikopteru koji je pao jedan je imao 2500 sati leta, drugi je imao preko 1000. Helikopter koji se srušio najmlađi je od svih, proizveden je 2011. godine, a imao je 520 sati leta", javio je Jarak.