Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srušio se u more

Andrija Jarak u hangaru HRZ-a s prizemljenim Kiowama: "Nazivaju ga ubojica tenkova"

Andrija Jarak
Andrija Jarak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Helikopter - 1 Helikopter - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr Helikopter - 2 Helikopter - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Helikopter - 3 Galerija 1/4 >>
Hrvatska vojska helikoptere Kiowa, od kojih se jutros jedan srušio u more prilikom čega je jedan pilot poginuo, a drugi nestao, dobila je od SAD-a. Svi piloti obučeni su da upravljaju njima, dvojica koja su stradala imala su po 2500 i 1000 sati leta u njima.

U more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati pao je vojni helikopter. U njemu su bila dva člana posade. Jedan pilot je poginuo. Na terenu su sve hitne službe koje traže drugog člana posade.

Pročitajte i ovo Helikopter se srušio na obilaznicu u Madridu Tri osobe ozlijeđene VIDEO Nevjerojatna nesreća kod Madrida: Helikopter pao na obilaznicu, pilot sam išetao iz olupine Pad helikoptera u Sydneyju Istražuje se uzrok FOTO Mogu slaviti novi rođendan: Pilot i instruktor preživjeli pad helikoptera

Hrvatska u vlasništvu ima 16 Kiowa helikoptera koje je dobila od SAD-a 2016. godine, javio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak iz Zemunika.

"Nazivaju ga ubojica tenkova, lakojurišni helikopter koji je opremljen najboljim radarima, opremom za istragu i izviđanje. Svi piloti prošli su obuku, od dvojice koja su bila u helikopteru koji je pao jedan je imao 2500 sati leta, drugi je imao preko 1000. Helikopter koji se srušio najmlađi je od svih, proizveden je 2011. godine, a imao je 520 sati leta", javio je Jarak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene