Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izabrani predsjednik Zoran Milanović prebacio je upravljanje svojom konzultantskom tvrtkom EuroAlba Advisory na Ankicu Bajić-Lukačević, vlasnicu zagrebačkog knjigovodstvenog servisa Biro Kvaka, objavljeno je u registru trgovačkog suda.


Upisom promjena u sudskom registru Milanović je prestao biti direktor tvrtke EuroAlba Advisory od 3. veljače, petnaest dana prije predsjedničke inauguracije najavljene za 18. veljače te je time prenio upravljačka prava u svojoj tvrtki, ali i dalje se navodi kao njezin jedini osnivač.

Vezani članci Mislav Bago - 1 Sukobi premijera i predsjednika i ovaj mjesec dominirali: Tko je u svađama profitirao, a tko izgubio? Mario Banožić Banožić i Milanović na važnom događaju nisu se ni pozdravili: "To govori o njegovom karakteru"

Tvrtka EuroAlba Advisory osnovana je i upisana u sudski registar 2016. kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

U registru se Milanović navodi kao jedini osnivač te tvrtke s jednim radnikom i temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. Ujedno je do ovog tjedna bio i direktor koji tvrtku zastupa pojedinačno i samostalno. Sjedište te konzultantske tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici.

EuroAlba Advisory lani je ostvarila dobit od 119.384 kuna, ukupni prošlogodišnji prihodi tvrtke iznosili su 258.596 kuna, a ukupni rashodi 121.538 kuna. Dobit prije oporezivanja bila je 137.058 kuna, a porez na dobit iznosio je 17.674 kune.

Milanovićeva tvrtka je na kraju 2018. ostvarila veću dobit - 552.952 kune, ukupni prihodi iznosili su 745.292, rashodi 115.407 kuna, a porez na dobit bio je 76.933 kuna. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju