Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUDA USTAŠTVA

Milanović: "Na današnji dan 1941. Ante Pavelić izručio je Mussoliniju najveći dio Dalmacije. Da se ne zaboravi..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović podsjetio je na sramotna povijesna zbivanja kojima su kumovale ustaške vlasti.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na Facebooku je objavio podsjetnik na povijesne događaje i poteze nekadašnje ustaške vlasti. Status prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

"Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada.

Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu ‘iznuđeni predračun’, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927. Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi..." 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene