Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Zoran Milanović podsjetio je na sramotna povijesna zbivanja kojima su kumovale ustaške vlasti.


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na Facebooku je objavio podsjetnik na povijesne događaje i poteze nekadašnje ustaške vlasti. Status prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Mario Banožić Banožić i Milanović na važnom događaju nisu se ni pozdravili: "To govori o njegovom karakteru" Jens Stoltenberg i Zoran Milanović Milanović razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a, otkriveno i o kojim su temama pričali

"Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada.

Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu ‘iznuđeni predračun’, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927. Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi..." 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju