Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pomoć gospodarstvu

Milanović u Osijeku: 'Gradovi koji su bili na prvoj crti obrane malo su jednakiji od drugih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Osijek je proslavio Dan grada. Četvrti po veličini hrvatski grad opterećen je velikom nezaposlenošću, nedostatkom investicija i odlaskom mladih. Na osječkoj svečanosti bio je i premijer Milanović.

U osječki Zavod za zapošljavanje satima, danima i mjesecima ulaze i izlaze mladi Osječani u potrazi za poslom. Mladi napuštaju Osijek. Stopa nezaposlenih prelazi 30 posto. Investicije zaobilaze slavonsku metropolu.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

'Kako se sve to uništavalo 20 godina, onda je teško očekivat da će se u 2 godine popraviti. Ali da će bit u 5 - hoće', rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Ovaj grad je hrvatski rekorder po stopi nezaposlenosti

Uz ministra gospodarstva, na osječkoj svečanosti danas i premijer Milanović. U svojoj je čestitki Osječanima obećao pomoć Vlade. 'Osijeku će hrvatska Vlada naravno pomagati. Neću reći kao i svim drugim gradovima jer oni gradovi koji su bili na prvoj liniji obrane Hrvatske ipak imaju malo drugačiji položaj. Reći ću ono što obično ne govorim- malo su jednakiji od drugih', izjavio je premijer Milanović.

Na svečanosti- nagrade zaslužnim Osječanima. Među njima i poduzetnik Stjepan Getoš u čijoj tvornici ortopedskih pomagala radi 60 Osječana. Oni ove godine nisu otpuštali, dapače, čak su i zapošljavali. Među novozaposlenima i konstruktorica odjeće Sibila. Godinama je radila u MK Slavonija- tvrtki koja je ljetos završila u stečaju. No, mnoge njene kolegice nisu bile te sreće da nađu novi posao.

Od industrijski moćnoga Osijeka danas tek sjena. Od čekanja investitora nema kruha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene