Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali priopćenje

Klemmova udruga traži radni sastanak sa srpskim premijerom Vučićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lider SDP-a Zoran Milanović u sjedištu stranke primio je predstavnike Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije. Tema razgovora sastanka bili su problemi sa Srbijom i izručivanje branitelja.

U sjedištu Socijaldemokratske partije Hrvatske u Zagrebu održao se sastanak predsjednika SDP-a i kandidata za premijera Narodne koalicije Zorana Milanovića i suradnika s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na sastanku s braniteljima uz Milanovića su Ante Kotromanović i Franko Vidović.

Tema razgovora sastanka bili su problemi sa Srbijom i izručivanje branitelja. Josip Klemm i Dražimir Jukić su kazali kako je žalosno da ih je Milanović tek sada zvao na razgovor iako je za sastanak bilo prilike tijekom četiri godine njegova mandata te tvrdi kako je riječ o predizbornoj kampanji.

Uoči ovog sastanka priopćenje medijima poslali su Klemm i Jukić, podsjećajući na to da su 'hrvatski branitelji i hrvatski narod branili svoju Domovinu na svojm teritoriju, a Domovinski rat je obrambeni rat dok su s druge strane JNA i paravojne postrojbe vršile agresorski, napadački i pljačkaški rat izlazeći van granica svoje države.'

Naglašavaju kako 'Domovinski rat nije izrastao na zločinu, kako ga pojedini političari konstanto žele prikazati, a pojedinačni zločini počinjeni u njemu su procesuirani od strane hrvatskog pravosuđa.
Uz političare, koji u svrhu svojih stranačkih kampanja potiču huškačku ratnu retoriku tu su i ine udruge koje pod krinkom promicanja ljudskih prava i suzbijanja fašizma svojim djelovanjem potiču razvoj ekstremizma jer im to omogućava opstanak i povlačenje enormnih sredstava. Takve udruge svojim djelovanjem najviše su utjecale na polarizaciju društva, razvoj ekstremnih skupina i ovu ratnu retoriku koju slušamo ovih dana, a nisu pokazale nikakve rezultate u pronalasku nestalih s jedne i druge strane, poticanju zdravog dijaloga i smirivanju tenzija. Političari i ove udruge doveli su hrvatsko društvo u vrlo opasnu situaciju. a međususjedski odnosi su na rubu ratnog incidenta.'

'Najbolje znamo kakve posljedice na pojedinca i društvo ostavljaju ratne traume i nikako mi nismo ti koji podržavamo bilo kakve ekstremne istupe koji vode tim putem. Mi hrvatski branitelji se zalažemo za politiku dijaloga, a ne za politiku prijetnji, ne podržavamo politiku zatvaranja granice kojoj smo imali priliku svjedočiti, a koja uništava ekonomiju i s jedne i s druge strane, ne podržavamo objave raznih registara niti bilo koji oblik političkog djelovanja koji vodi uništenju demokratskog društva i narušavanju odnosa među susjednim državama, a koju potenciraju političari i pojedine udruge s jedne i druge strane u svrhu svojih sitnih interesa', stoi u priopćenju Udruge Specijalne policije Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Na kraju pozivaju predsjednicu Republike Hrvatske 'da organizira radni sastanak s gospodinom Vučićem, predstavnicima branitelja i ostalim zainteresiranim stranama kako bi se napokon počelo kvalitetno raditi na pronalasku nestalih i rješavanju novo nastale situacije.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene