447551
447551
447551
447551
447551

Zoran Milanović: Prste dalje od moje obitelji

'Moderna Hrvatska ne ulazi u intimu vaše obitelji. To je vaša svetinja i ne dajte da vam itko kaže drukčije', rekao je u Puli Zoran Milanović.

 
 
 
 
Zoran Milanović u Puli (Foto: Dnevnik.hr)
Zoran Milanović u Puli (Foto: Dnevnik.hr)

Predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović u ponedjeljak je na središnjem predizbornom skupu koalicije za 8. izbornu jedinicu u Puli rekao da je koalicija lijevog centra već dva puta dobivala šansu voditi Hrvatsku u teškim trenucima 'ekonomske i fiskalne devastacije, korupcije i nereda', ocjenivši da je 'oba puta mandat završen tako da je zemlja bila stabilnija, urednija, priznatija i dostojnija svojih ljudi', a sada je u mogućnosti po treći put preuzeti šansu i nastaviti je voditi u red.

"Sada smo u prilici po treći put preuzeti odgovornost i nastaviti voditi red. Pokazali smo da smo u stanju po objektivnim kriterijima zemlju koja je bila na dnu lista konkurentnosti, dovesti u višu srednju ligu. Sada idemo u Premijer ligu, mi to možemo, no to je teško i to je teži put jer se do diplome ne dolazi na način da država ukine poreze i polaganje ispita - i svi su odlikaši. To je loša škola", kazao je Milanović.

Dodao je kako je 35 posto birača koji su na zadnjim izborima dali glas koaliciji Hrvatska raste, dali povjerenje modernitetu, otvorenosti, progresivnosti odnosno jednoj modernoj zapadnoj državi. Hrvatska je zapad, nije Bliski istok i ona mora graditi sebe na stečevinama zapadne civilizacije, rekao je.

"Istok ne prezirem, simpatiziram, ali to nismo mi. naše je mjesto na vrhu zapada", naglasio je Milanović, dodavši kako će se ova koalicija boriti za očuvanje i afirmaciju slobodarskog duha hrvatske države i za pravo manjina i za afirmaciju antifašizma na kojem je nastala hrvatska država u Drugom svjetskom ratu.

Na predizbornom skupu u Puli također je poručio kako "nitko ne smije zadirati u intimu obitelji i pravo žena na izbor".

"Moderna Hrvatska ne ulazi u intimu vaše obitelji. To je vaša svetinja i ne dajte da vam itko kaže drukčije. Kada je u pitanju moja obitelj, uvijek ponavljam - prste dalje od moje obitelji. To su civilizacijski iskoraci na kojima inzistiramo. Moramo se oduprijeti svakom pokušaju vraćanja vremena u kojima su prava manjina i prava žena bila zatirana" , kazao je Milanović. Dodao je kako je "dosta više strašenja manjina pred svake izbore".

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je da je uspješna sinergija turizma, industrije i poljoprivrede u Istarskoj županiji jasan putokaz napretka ostalim dijelovima Hrvatske.

"Umorni smo od sukoba ideologija i priča o prastarim ratovima. Želimo nastaviti voditi zemlju naprijed na osnovi znanja i poštenog rada. Hrvatska je pokazala da može bolje i vrijeme je da nastavimo na zdravim temeljima i rezultatima koje smo ostavili u posljednjem mandatu. Istra nam može i treba biti primjer tome, a znakovito je da se u Hrvatskoj najbolje razvijaju županije u kojima HDZ nikad nije bio na vlasti, a Istra je jedna od njih", ustvrdio je Vrdoljak.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja istaknuo je kako zdravstvo mora biti dostupno svima i da nema potrebe za privatizacijom zdravstva.

"Naši umirovljenici očekuju stabilnu Vladu s realnim programom, koja brine o svojim ljudima. Ne možemo obećati stvari koje nisu realne, poput mirovine u visini 60 posto prosječne plaće jer to iziskuje oko osam milijardi kuna iz proračuna, a to nije moguće u skoro vrijeme", zaključio je Hrelja. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se