Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su bili ogorčeni rezultatima službene istrage o padu helikoptera u Vukovaru, djelatnici Zrakoplovno-tehničkog zavoda, svoje nezadovoljstvo nisu podijelili s ministrom obrane Brankom Vukelićem.


U ZTZ-u sumnjaju da su izolacijske spužve, koje su uzrokovale pad snimljene u helikopteru. Tvrde da su uređenje letjelica za državni vrh obavljali prema ugovoru.

Vezani članci Policijski automobili, ilustracija Policija: U prvih deset mjeseci 25 posto više mrtvih u prometu, najčešći uzrok je brzina Slika nije dostupna U padu sportskog zrakoplova u Sloveniji dvojica mrtvih

Prema nekim neslužbenim informacijama, spužve stavljene u helikopter '97.-e, skinute su sedam godina poslije, i navodno, opet vraćene. A suprug poginule Ljubice Perišić tvrdi da mu je ženu ubila država! 

>>Sindikat ne prihvaća izvješće Povjerenstva, počinje istraga o kobnoj spužvi

>>
Mesić: 'Nije spužva kriva. To je kao da mama tuče kamen jer je dijete palo' 

'Poznavajući ljude iz MORH-a vjerujem da će ovaj slučaj doći do suda., Ovako neće moći završiti, netko za ovo mora odgovarati. Pa je li moguće da je spužva kriva za smrt moje žene?,' rekao je ogorčeni Zlatko Perišić. 

Po njegovim riječima iz MORH-a su mu ponudili 220.000 kuna kao protuvrijednost za boli prouzročene smrću supruge, što on smatra nedostatnim za uzdržavanje djece. Podsjetio je i kako su nakon tragične smrti supruge Ljubice njegova djeca dobila 2301,42 kune zajedničke mirovine.

'Moja će djeca još najmanje osam godina ići u školu, a to ne bi bilo dostatno za njihovo školovanje. Ne želim ni kune na svoje ime, nego za svoje jedanaestgodišnje blizance', kazao je Perišić, dodavši kako ne će odustati od traženja istine o tome tko je kriv za smrt njegove supruge.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju