Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da revanšizma u SDP-u ne smije biti te da od ponovno izabranog predsjednika stranke Zorana Milanovića očekuje decentralizaciju i demokratizaciju SDP-a.


Na redovnoj konferenciji za novinare je Zlatko Komadina, koji je izgubio u utrci za predsjednika SDP-a, poručio da se nitko ne treba bojati.

Vezani članci Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Slika nije dostupna TKO JE BOLJI? Analizirali smo izborni program Milanovića i Komadine

"Dok sam ja živ svi koji su glasali za mene ne moraju se bojati za sebe kao što se ni ja ne bojim za sebe. Revanšizma u stranci ne smije i ne može biti, ali mnogi ovi proroci, koji su analitičari stranke, a nikada nisu izašli, niti dobili ijedne izbore u stranci, bolje im je da malo najprije razgovaraju među sobom", odgovorio je Komadina na pitanje strahuje li od odmazde za sebe i svoje i ljude, odnosno guranje u zapećak od strane Milanovića.

Dodao je kako "je to stvar elementarne pristojnosti i da je njihovo pravo na stav." "Moja je sreća što na izborima za župana glasaju građani županije, a ne samo Ana Komparić Devčić i Željko Jovanović," naglasio je.

Odgovarajući na upit kako vidi upravljanje kvalitetom SDP-a nakon Milanovićeve pobjede, Komadina je rekao da će "to morati odraditi oni koji su dobili mandat za upravljanje kvalitetom SDP-a" da zahvaljuje svima koji su glasali za socijaldemokraciju te da "očekuje od Milanovića da provede u život moj program decentralizacije i demokratizacije stranke."

Smatra da je znakovit broj članova stranke jasno rekao da se stranka treba promijeniti, naglasio je da mu je žao što to nije bio natpolovični broj, da je Hrvatskoj potrebna jaka socijaldemokracija te da se ona gradi iz svih 20 županija i Grada Zagreba. "Naravno da mi nastavljamo rad s još većim entuzijazmom ovdje u Primorsko-goranskoj županiji", dodao je kazavši da što se tiče zdravlja SDP-a , barem tamo gdje je on nadležan i ovlašten, ne treba brinuti.

Na pitanje o slabom odazivu članstva, pogotovu u Rijeci, rekao je da "i to govori o stanju u stranci", da je "osobno ponosan što je dobio povjerenje kolegica i kolega u mjestu u kojem živi, za razliku od nekih koji žive u mjestu gdje živim, koji su ponosni što nisam dobio dovoljan broj glasova", ali da je to "svakom na čast." Ponosan je na rezultate u Međimurju i Vukovarsko-srijemskoj županiji, jer drži da su te županije na razini simbola vrlo indikativne i znakovite.

Ocijenio je da je u Rijeci "ovo još najveći odaziv do sada, na izborima za predsjednika SDP-a Rijeke bilo je i manje članova." Smatra da je Rijeka u prosjeku stanja SDP-a i da ima puno neaktivnog članstva.

"Nekada je bolje imati manju stranku, manji broj članova, ali svih aktivnih, nego formalno na papiru imati veliki broj članova, a u naravi imati neaktivno članstvo", kazao je dodavši da su izbori u stranci mjesto gdje svaki član treba obaviti svoj dio posla i preuzeti odgovornost za upravljanje strankom. "No, što se mene tiče, ja se sada okrećem povjerenju građana, jer je povjerenje članova stranke jedno, a povjerenje građana drugo, nije to ista publika", naglasio je Komadina.

Na pitanje smatra li da bi predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji ga je podupirao, trebao nakon izbornog rezultata ponuditi ostavku, Komadina je odgovorio da ne bi trebao, da je to isto kao da ga se pita bi li Milanović trebao dati ostavku jer za njega nije glasovalo 40 posto članova te da se u Zagrebu nije natjecao Bernardić nego Komadina.

Novinare je zanimalo bi li zagrebačka stranačka baza mogla zatražiti Bernardićev odlazak, a Komadina je i na to niječno odgovorio.

"Kada aspiraniti na mjesto predsjednika SDP-a Zagreba budu znali nabrojati predsjednike zagrebačkih ogranaka kao što ih zna Bernardić, neka se onda jave za predsjednika te organizacije", rekao je Komadina.

Komadina je na redovnoj konferenciji za novinare čestitao SDP-ovcima Vuku Grgiću i Marinu Ćikoviću koji su pobijedili na prijevremenim lokalnim izborima u Novoj Gradiški, odnosno u Matuljima, kazavši da se po jutru dan poznaje. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju