Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a u subotu raspustilo organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu na tu se temu oglasio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.


Više od dva i pol sata predsjedništvo SDP-a u subotu je raspravljalo o aktualnim temama u državi, o odnosima između partnera vladajuće koalicije, MOST-a i HDZ-a, koji potresaju zemlju. Ali ipak više su vremena posvetili unutarstranačkoj situaciji te je donesena odluka o raspuštanju splitskoga ogranka.

Vezani članci Mario Banožić Banožić neće poništiti odluku o umirovljenju Burčula i uzvraća Milanoviću: ''Vojska nije njegova igračka'' Mario Banožić MORH odgovorio Milanoviću: ''Imao je 25 godina 1991. Zašto se nije dobrovoljno prijavio rat?''

Nije nepoznato da je i Ivo Baldasar, SDP-ov gradonačelnik Splita otvoreno kritizirao vodstvo i na unutarstranačkim izborima bio zagovornik Zlatka Komadine u njegovoj utrci za šefa SDP-a. Baldasar je na press konferenciji jutros kazao kako odluka nije neočekivana, ali da neće dati ostavku i da će se ponovno kandidirati na lokalnim izborima.

'Mogu komentirati, ali skoro bih rekao na neću. Ipak u interesu javnosti je da nešto kažem. Nisam bio pozvan u Crikvenicu, a tri tjedna prije toga pozvao sam na druženje svoje prijatelje kojima sam se zahvalio što su me na bilo koji način podržali u kampanji. Okupilo se oko 200 ljudi i to je bio krasan dan za mene i SDP Hrvatske', kazao je Komadina o izostanku sa sastanka predsjedništva SDP-a u subotu.

'Da podsjetim, 'SDP smo svi mi' - to je bio moj izborni program, za demokratski i decentralizirani SDP.  SDP koji ne raspušta, ne izbacuje noego prima članove. A ne da se u praksi događa da se središnja razina SDP-a bavi lokalnim razinama. Ako se to i radi treba imati neko obrazloženje. Ako se htjelo eliminirati Baldasara iz utrke za gradonačelnika, moglo se ukloniti njega. Ali žrtvovati 1.100 ljudi, nisam siguran da pridonosi demokraciji. Ja se zalažem za SDP s različitim mišljenjima, a ne jednim', kazao je Komadina te dodao kako se nada da Glavni odbor stranke neće prihvatiti prijedlog predsjedništva.

Na pitanje smatra li da je do raspuštanja splitske organizacije došlo zbog Baldasarove podrške njemu u kandidaturi protiv Zorana Milanovića kazao je kako se nada da nije tako, no i da okolnosti govore suprotno.

'Ako je krivnja g. Baldasara u tome što je podržao mene, onda to govori o karakteru onih koji su tu odluku donijeli. Odluka nema obrazloženja. Svaka odluka da se nekoga kazni bi trebala imati neko obrazloženje', kazao je Komadina. 'Onaj koji je predložio da treba sankcionirati Davora Bernardića bi trebao sankcionirati sam sebe jer je Bernardić demokratski izabran predsjednik zagrebačkog ogranka'. 

'Slušao sam press konferenciju g. Baldasara. Lijepo je govorio. Izrazio sam mu jučer saučešće, da tako kažem, za ovo što se dogodilo'.

Predsjednica je dobro reagirala na riječi fra Prcele

Upitan da prokomentira jučerašnje izjave fra Luke Prcele, koji je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović za vrijeme propovjedi u Splitu prigovorio što je NDH nazvala zločinačkom, Komadina je kazao kako je predsjednica dobro reagirala.

'Nepristojno je pozvati predsjendicu u božju kuću i onda je kritizirati na ovakav način. Fašizam bi trebala osuditi sama crkva i nije dobro da ona šuti na ovakve ispade. Mislim da je predsjednica dobro reagirala kad je rekla - oprosti mu, Bože, jer ne zna što čini'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju