Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv nepoznatog počinitelja

Živi zid podnio kaznenu prijavu zbog izjava gradonačelnika Vukovara o mafiji u drvnoj industriji: "Mom lobistu je zapaljen automobil"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi zid podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog, kako su naveli, ozbiljnih i uznemirujućih izjava vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je održana 21. prosinca.

U Živom zidu Vukovarsko-srijemske županije navode kako je Penava, zamoljen na aktualnom satu da iznese svoje spoznaje o propalom pokušaju strateškog ulaganja u sektor drvne industrije i da objasni razloge odustajanja privatnog investitora (Darka Pervana, poznatog i kao "kralj laminata" op.a.), rekao kako je sve "propalo zbog ozbiljnog i opasnog utjecaja raznih lobija“ koje je opisao riječima "da ne kažem mafije koja kontrolira drvnu industriju.“

Pročitajte i ovo Ivan Penava, DP treća politička snaga VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Nedvosmisleno je izjavio da su njegovim suradnicima, koji su mu pomagali u tom projektu životi i imovina dovedeni u pitanje kao i da je lobistu koji mu je pregovarao oko dovođenja investicije u Vukovar, tjedan dana kasnije zapaljen automobil u Zagrebu", navode u Živom zidu.

Navodi gradonačelnika Penave dostupni su javnosti na web stranici Grada Vukovara www. vukovar.hr, na zvučnom zapisu 5.sjednice Gradskog vijeća Vukovara (19:28 min od početka snimke).

"Živi zid podizanjem kaznene prijave želi rasvijetliti vrlo izgledne kriminalne radnje koje su po riječima gradonačelnika Penave imale odlučujuću ulogu o "uvjeravanju zainteresiranih strana“. Živi zid je krajnje ozbiljno i odgovorno uzeo u razmatranje navedene tvrdnje gradonačelnika Penave, upravo podigao kaznenu prijavu i čeka da Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru raščisti tko je kome, kada i zašto mafijaški ugrožavao život i imovinu samo zato jer je, kako tvrdi gradonačelnik Penava, lobirao za Vukovar", zaključuje se u priopćenju Živog zida Vukovarsko-srijemske županije.

Darko Pervan, odnosno njegova tvrtka Bjelina, u tvornicu podnih obloga u Vukovaru želio je investirati za 100 milijuna eura i zaposliti 500 do 600 radnika. Preduvjet su bili zemljište i lokacija. Govoreći o razlozima zašto dio ulaganja neće završiti u Vukovaru Stjepan Vojinić, direktor tvrtke Bjelin, rekao je kako je izostalo razumijevanje iz državne vlasti. Naime, iz tvrtke Bjelin tražili su da im se osigura kupovina zemljišta tvornice Borovo po tržišnim cijenama što je izostalo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene