Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isti prirez, različiti uvjeti

Sramota u metropoli! Neki Zagrepčani i danas žive kao u 19. stoljeću: "Mi smo njima zapravo krava muzara"

Aktualno Galerija Saniranje ceste Saniranje ceste Foto: DNEVNIK.hr Neasfaltirana cesta Neasfaltirana cesta Foto: DNEVNIK.hr Melita Budak Melita Budak Foto: DNEVNIK.hr +0 Poplava zbog nedostatka kanalizacije Galerija 1/4 >>
Neki dijelovi Zagreba zapušteni su već godinama. Ljudi žive kao u 19. stoljeću. Bez vode, kanalizacije i asfalta.

Desetak kilometara udaljeni su od zagrebačkog trga, ali u Dankovcu još uvijek čekaju vodu. Uoči svakih izbora, samo što ne stigne. ''Obećali su da će biti gotovo do rujna ove godine. Međutim, ja sam neki dan gledala na stranicama grada i primijetila da su prolongirali na studeni. Bojim se da to neće biti ove godine'', nezadovoljna je Melita Budak.

Godinama voda stiže samo u cisternama. Navikli su štedjeti svaku kap. ''To vam je isto kao život u kontejneru. Dok ne probate, ne znate kako je to. Mi smo zapravo njima krava muzara. Mi smo prigradsko naselje kad treba nešto napraviti, a kada treba platiti prireze i poreze, onda smo Grad Zagreb'', istaknula jer Budak.

Neki dijelovi grada i dalje su bez asfalta. ''Žalosno i sramotno'', razočarana je Božica Vrućina iz Sesveta. Antonio iz Sesveta ističe da cijelu osnovnu i srednju školu nisu imali normalan asfalt. ''Nemamo kanalizaciju, nemamo plin. Sad smo tek nedavno dobili gradsku vodu'', rekao je Antonio.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Šarengradu - 2 Novi pravilnik Dobra vijest za Iločane: Najzakrpanijom cestom u zemlji više ne smiju teški kamioni, a na novu cestu još će pričekati

Pročitajte i ovo 14. dionica ceste D2 - 1 Godišnje prođe 160 tisuća kamiona Cesta puna zakrpa zadaje muke mještanima, iz Hrvatskih cesta poručuju: ''Izgleda tako kako izgleda, ali ona u dosta funkcionalnom stanju''

Pod vodom su domovi i ulice nakon svake obilnije kiše. U Trnju već godinama čekaju promjene, a u šahtovima je umjesto kanalizacije botanički vrt. ''Puni su zemlje, biljke rastu iz šahtova. Oni jednostavno ne gutaju vodu, pa vam onda voda ostaje po ulici. Puno je šahtova i potpuno zaštopano. I to nije samo kod nas, tako je po cijelom gradu'', napomenuo je Tihomir Blagus iz Trnja.

U gradu se otvaraju i rupe na cesti, na mostu. U njima su znali završiti i automobili. Čučerska ulica toliko se puta sanirala da danas izgleda kao šahovnica. Kao strah i trepet za roditelje jer po ulici s valovima - vozači ne usporavaju.

''Ovdje je vrtić, ovdje su stambene zgrade, djece. Prestrašno je - od potrgane ceste do nedostatka uspornika'', u strahu je Dijana Soldo. Svi Zagrepčani plaćaju isti najveći prirez u državi, ali nažalost ne i za iste uvjete.


Više o lošem stanju u Zagrebu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene