Nakon mjeseci prosvjedovanja dobra vijest za građane Iloka. Najzakrpanijom cestom u državi, onom između Vukovara i Iloka, više ne smiju voziti teški kamioni.

Galerija


Od Vukovara do Iloka neće više prolaziti kamioni teži od 7 i pol tona.

"To nas strašno veseli“, kaže Lidija Bukal iz Šarengrada.

Vezani članci Kolona kamiona (Foto: Arhiva/Ivica Galovic/PIXSELL) Vozačima kamiona iz BiH laknulo: Postignut dogovor s Hrvatskom, kamioni mogu nesmetano prelaziti granicu Autobus je u Osijeku propao u rupu u Ulici kralja Petra Svačića - 4 VIDEO Šok u Osijeku: Autobus s putnicima propao u rupu nasred ceste, doznali smo što se zaista dogodilo

"Bit će mir, neće više bit uništavanja kuća, cesta, strah od kamiona. Zaista se veselim. Ovo je top, topova. Svaka čast!", hvali odluku.

"Kad čovjek od 80 i nešto godina sam može otići do dućana bez straha da će ga usput pokupit kamion to je neopisivo važno", kaže Dinka.

"Sigurnije u svakom slučaju. Ja sam i poljoprivrednik i teško je da se kreće po cesti traktorom. Tu je stvarno kao na autocesti", govori Damjan.

Baka Ana, čija je kuća često i meta teretnjaka, ne vjeruje da će moći mirnije spavati.

"Ne znam hoću biti sigurnija, ništa ne znam. Vidit ćemo kako će bit. Već sam ja pričala šta to vredi. Snimali. Ništa od toga nije bilo, baš ništa", kaže Ana Mađarević.

Pričati se ipak isplatilo. Ministarstvo prometa donosi novi pravilnik.

"...Uvodi se ograničenje za teretna vozila u tranzitu teža od 7,5 tona na državnoj cesti D2 od Vukovara do Iloka. Novi Pravilnik će stupiti na snagu u roku od osam dana od objave u Narodnim novinama", objavili su.

A još sigurniju cestu dobit će za dvije do tri godine kad cijela dionica dobije novi izgled i počine sličiti na cestu, a ne krpu i zakrpu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr