Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra ponovno sunčano

Noćas stiže osvježenje: Čekaju nas PLJUSKOVI i grmljavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je na udaru toplinskog vala. No, kratkotrajno će osvježenje u nekim krajevima stići već večeras.

Diljem Hrvatske je pretežno sunčano vrijeme, vrlo vruće i sparno. Toplinski val će se u Hrvatskoj zadržati sljedećih nekoliko dana, a DHMZ je izdao upozorenje na opasnost od toplinskog vala koji se odnosi se na razdoblje do 01. kolovoza.

U 16 sati je u Osijeku, Županji i Slavonskom Brodu izmjereno visokih 38 stupnjeva, dok u Zagrebu tek stupanj manje. Nešto manje vruće i ugodnije je u Gorju te na Jadranu. U Splitu je u 16 sati izmjereno 35 stupnjeva Celzijevih.

>> Evo do kad je OPASNOST od toplinskog vala!

Najviša temperatura mora izmjerena je kod Pule, Rovinja i Raba gdje je iznosila visokih 28 stupnjeva. Tek stupanj 'hladnije' more je kod Komiže, Zadra i na Krka gdje je izmjereno 27 stupnjeva, dok se kupači u Dubrovniku, Splitu i Malinskoj kupaju u moru zagrijanom na 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Poslijepodne će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici, a navečer i u sjeverozapadnom području porast naoblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu i jače grmljavinsko nevrijeme.

Noćas su još mogući rijetki lokalni pljuskovi s grmljavinom u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije. Kad se sve smiri, sutra, u drugom dijelu dana posvuda će ponovno biti sunčano.

Svoje fotografije i snimke nevremena šaljite nam na redakcijski mail moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene