Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZET-ovci se pohvalili

'Prioritet u zapošljavanju imaju naša djeca i supružnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svojim internetskim stranicama Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a objavili su da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika. O ovom pitanju oglasio se i sam ZET.

Na sastanku Sindikata s Upravom postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET imaju djeca ili supružnici njihovih radnika, objavljeno je to na internetskoj stranici Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

'ZAPOŠLJAVANJE DJECE NAŠIH RADNIKA: Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo briga o gore navedenom dogovoru. Nastavljamo sa pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti', stoji na sranici.

Bandić: Protuzakonita odluka da prednost pri zapošljavanju u ZET-u ima rodbina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je ovaj postupak protuustavnim i protuzakonitim. 'Ja ne mogu vjerovati da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito', odgovorio je Bandić na upit novinara u pauzi sjednice Gradske skupštine kad je doznao da je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a objavio dogovor o prednostima pri zapošljavanju.

'Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to napravili to je neozbiljno i neodgovorno. Ne može se to raditi. To je suludo i neodgovorno. Ne vjerujem da je to to', rekao je Bandić.

ZET i Čistoća s najviše krivotvorenih svjedodžbi i diploma - njih 178!

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela nije bila dostupna za komentar navedenog dogovora, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati dok 'ne dobije potpunu informaciju"'.

Zato su za komentar bili raspoloženi šefovi zagrebačkog SDP-a i HDZ-a Davor Bernardić i Andrija Mikulić. Obojica drže, kao i Bandić, da se radi o dogovoru protivnom zakonima koji diskriminira sve ostale, osim rodbine ZET-a.

ZET neutemeljenom nazvao objavu sindikata o zapošljavanju rodbine

Zagrebački električni tramvaj pcijenio je neutemeljenom i vrlo nespretnom objavu Sindikata vozača i prometnih radnika. U reakciji na objavu ZET-ovog sindikata i medijske napise koji se odnose na zapošljavanje, podružnica ZET je priopćila da kao i Zagrebački holding u cijelosti posluje u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske i drugim važećim pravnim aktima te se u potpunosti ograđuje od konteksta bilo kakvog oblika nepotizma.

ZET pritom tvrdi da se zapošljavanje provodi prema jasno definiranim kriterijima, a u postupku konkuriraju svi kandidati koji ispunjavaju zahtijevane uvjete pojedinog radnog mjesta.

'Objavu Sindikata, prema kojoj je, navodno, postignut dogovor o prioritetima pri zapošljavanju, ocjenjujemo neutemeljenom i vrlo nespretnom interpretacijom s ciljem promidžbe same sindikalne organizacije, ipak, svjesni različitih pogodnosti koje proizlaze iz trenutnih ugovornih odredbi poslodavca s radnicima', priopćio je ZET.

Navodi pritom da su upravo s ciljem usklađivanja radničkih prava s aktualnim, ponajprije gospodarskim i socijalnim okolnostima, već započele aktivnosti koje prethode nadolazećem kolektivnom pregovaranju te daljnjoj racionalizaciji poslovanja. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene