Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imamo viziju'

Zepter bi preuzeo hrvatska brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najbogatijih ljudi Europe Filip Zepter poznat kao 'kralj lonaca' želi kupiti tri hrvatska brodogradilišta! U njegovo je ime danas u fondu za privatizaciju, samo pred kamerama Nove TV, preuzeta dokumentacija o Brodotrogiru, Kraljevici i brodogradilištu specijalnih objekata Split.

Blaž Buble direktor tvrtke Propela iz Splita i njegov odvjetnik u ime Filipa Zeptera u Fond za privatizaciju došli su po papire za kupnju hrvatskih brodogradilišta. Za svega par minuta u rukama su imali tri tanke kuverte u kojima su bili podaci o Brodotrogiru, Kraljevici i brodogradilištu specijalnih objekata Split. 'Kompanija Zepter se već dvije godine priprema za ulaz u brodogradnju. Plan je graditi brodove, drugog plana nema. Iskustva radnici imaju mi viziju imamo i to je garancija uspjeha', rekao je Blaž Buble, direktor tvrtke Propela. Bublina tvrtka Propela inače u vlasništvu Filipa Zeptera registrirana je za brodogradnju i prvi je dio novog Zepter cartva rezerviranog za mega jahte i skupe brodove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 3. maju predan tanker 'Velebit' Kosor: Vjerujem u projekt preustroja brodogradilišta Slika nije dostupna Privatizacija brodogradilišta Škverani u brizi, Kraljevica bez ponuđača

'Sve će ovisiti o dokumentaciji koju su danas preuzeli u Fondu'

'Mi već gradimo jedan brod u Kraljevici od 50 metara, u pripremi je jedan od 75 metara drugi dio se zasniva na izgradnji turističkih brodova, dakle mi projekte za brodogradnju imamo', dodaje Buble. Sve će ovisiti o dokumentaciji koju su danas preuzeli u Fondu. Pomno će je analizirati stručni timovi. Svih pet brodogradilišta koje je Vlada dala na prodaju imaju mogućnost prenamjene tako da kupac nije obavezan baviti se izgradnjom brodova. Brodotrogir ima najmanje šanse ostati brodogradilište. Filip Zepter kralj lonaca pravog imena Milan Janković porijeklom iz Srbije jedan je od najbogatijih Europljana. Posjeduje dvije banke, osiguravateljsku i telekomunikacijsku tvrtku te špediciju. Srbiju je napustio početkom 80-ih kao student. Živi u Monaku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene