Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izvijestio je kako je priča o Hrvatskoj brodogradnji gotova. Sada predstoji završno potpisivanje ugovora.


U Uljaniku radničko dioničarstvo završava u petak, Brodosplit potpisuje ugovor krajem mjeseca, a Brodotrogir uskoro.

Vezani članci Ministar gospodarstva Darko Horvat za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat za Dnevnik Nove TV o tome koliko je realno da Kinezi uđu u naša brodogradilišta Zoran Milanović i Andrej Plenković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Ovo su političari koji su dijelili naš novac brodogradilištima! Gdje je tu odgovornost?

Ministar Radimir Čačić tvrdi da je vlada u šest mjeseci učinila što se 20 godina nije radilo. Optužio je bivšu Vlada da je zato što nisu ništa činili, posljednjih mjeseci dug brodogradnje uvećan za milijardu kuna. A iznos ukupne sanacije brodogradnje je astronomski.

'Govorimo o 30 milijardi kuna koje nisu trebale biti ovako potrošene a završile su u nekim džepovima. Ja potpuno razumijem očaj i ogorčenje svih onih kojima krava muzara, a to se zovu hrvatski građani, tako ih možemo ovdje nazvati, pomalo obustavlja plaćanja. Bit će i dalje napora, velikih da se to, ako se ikako može zaustavi. Potpuno neskromno ali potpuno istinito, nikad se ništa nije desilo a da netko nije podmetnuo leđa i preuzeo odgovornost, a to je bio ovdje moj posao', rekao je Radimir Čačić.

>> Vlada spašava brodogradilišta, od danas ste zaduženiji za još 400 kn!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.