Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Razumijem očaj radnika, ali...'

Čačić: Završena je priča o brodogradnji, 'krava muzara' više ne plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić izvijestio je kako je priča o Hrvatskoj brodogradnji gotova. Sada predstoji završno potpisivanje ugovora.

U Uljaniku radničko dioničarstvo završava u petak, Brodosplit potpisuje ugovor krajem mjeseca, a Brodotrogir uskoro.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos

Ministar Radimir Čačić tvrdi da je vlada u šest mjeseci učinila što se 20 godina nije radilo. Optužio je bivšu Vlada da je zato što nisu ništa činili, posljednjih mjeseci dug brodogradnje uvećan za milijardu kuna. A iznos ukupne sanacije brodogradnje je astronomski.

'Govorimo o 30 milijardi kuna koje nisu trebale biti ovako potrošene a završile su u nekim džepovima. Ja potpuno razumijem očaj i ogorčenje svih onih kojima krava muzara, a to se zovu hrvatski građani, tako ih možemo ovdje nazvati, pomalo obustavlja plaćanja. Bit će i dalje napora, velikih da se to, ako se ikako može zaustavi. Potpuno neskromno ali potpuno istinito, nikad se ništa nije desilo a da netko nije podmetnuo leđa i preuzeo odgovornost, a to je bio ovdje moj posao', rekao je Radimir Čačić.

>> Vlada spašava brodogradilišta, od danas ste zaduženiji za još 400 kn!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene