Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zemlje jugoistočne Europe u borbi protiv katastrofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam zemalja jugoistočne Europe - Hrvatska, Albanija, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Moldavija, Rumunjska i Slovenija - potpisalo je u ponedjeljak Memorandum o razumijevanju za institucionalni okvir Inicijative za spremnost i prevenciju u katastrofama pakta stabilnosti jugoistočne Europe (DPPI SEE).

U ime Hrvatske memorandum je potpisao Đuro Poldrugač, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura

Cilj je memoranduma, istaknuli su potpisnici, "udružiti napore u zajedničkom cilju, tj. borbi protiv prirodnih i drugih katastrofa, kako bismo naše države učinili sigurnijima".

"Da bismo se uspješno othrvali prirodnim katastrofama, potreban nam je dobar mehanizam regionalne suradnje", izjavio je direktor Trećeg radnog stola Pakta o stabilnosti Jiri Kalašnjikov.

Andreja Gustaić Ercegovac je, u ime državnog tajnika MVPEI-a Hide Biščevića, izjavila da je "pojedinačnim zemljama puno teže boriti se s prirodnim i tehnološkim katastrofama, kao i katastrofama koje izazovu ljudi", te je stoga regionalna suradnja na zaštiti i sprečavanju katastrofa uvelike dobrodošla.

Dodala je i da Vijeće za regionalnu suradnju, sa sjedištem u Sarajevu čiji je čelni čovjek upravo Biščević, potpomaže i podupire aktivnosti DPPI SEE-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene