Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Željezničari postigli sporazum, štrajk otkazan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat hrvatskih željezničara i Sindikat tehničkoga pregleda vagona i vlakova HŽ-a potpisali su s poslodavcem sporazum o rješavanju spora o sklapanju kolektivnog ugovora, čime su prestali razlozi za najavljeni štrajk upozorenja HŽ Carga.

Strane su suglasne da će se kolektivni ugovor sklopiti najkasnije do 15. rujna, navodi se u priopćenju.
 
Sporazum je potpisan pola sata prije početka štrajka upozorenja, najavljenog za minutu nakon ponoći, na sastanku održanom u sjedištu HŽ-a, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

Predsjednik SHŽ Ivan Forgač rekao je kako su se sindikati i Uprava dogovorili o modalitetima pregovora o sindikalnim zahtjevima, koji će se, kazao je, uskladiti na razini cijeloga holdinga.

Među zahtjevima koje su sindikati naveli najavljujući štrajk
upozorenja bilo je povećanje mase sredstava za plaće za osam te plaće za šest posto za svaku godinu trajanja kolektivnoga ugovora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene