Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaljen sa sjednice

Zekanović pokušao reći da će stići zahtjevi za skidanje imuniteta pa udaljen iz Sabora, o svemu se oglasio i Jandroković

Gordan Jandroković izbacio je Hrvoja Zekanovića iz sabornice nakon što je on pokušao reći da su stigli zahtjevi za skidanje imuniteta dvojici saborskih zastupnika.

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović tijekom današnje je saborske sjednice želio obavijestiti javnost kako su u Sabor stigli zahtjevi za skidanje imuniteta HDZ-ovu zastupniku Draženu Barišiću te SDP-ovu gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ni A ni B Trio Fantastikus: Ova tri zastupnika primaju plaće, a u Saboru nisu ni zucnula Tomislav Tomašević Velika akcija USKOK-a Pljušte reakcije na uhićenja i zahtjeve za skidanje imuniteta: "Da svaki dan uhitimo 10 lokalnih šerifa, ne bi bilo dovoljno"

Predsjedavajući Gordan Jandroković rekao je da Zekanović izgubio pravo za stanku zbog svog ponašanja. Zekanović je naime glasno govorio iz klupe.

"Izvolite sjesti, ovako se ponašati u Saboru, gubite pravo na stanku. Izvolite sjesti", vikao je Jandroković.

Unatoč opomenama Zekanović je nastavio uključivati mikrofon i govoriti iz klupe. 

"Javnost mora znati, a vi spriječite kako god znate i umijete. Draženu Barišiću i Vinku Grgiću traži se skidanje imuniteta", iz klupe je dobacio Zekanović, nakon čega mu je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice te ju je sam napustio.

Cijelu situaciju dodatno je pojasnio i sam Jandroković.

 

 

"Kolega Zekanović na neistiniti način prikazuje što se dogodilo. On nije bio prisutan kad je bila njegova replika pa nije dobio riječ. Nakon toga je trčao i uletio u sabornicu i tražio stanku. Ja sam mu stanku odobrio, međutim dok sam mu je odobravao, on je otišao u drugu stranu i razgovarao. Ja sam ga više puta pozvao da se vrati, on me ignorirao i nakon toga samo oduzeo mogućnost da obrazloži stanku. Nisam imao pojma o čemu želi govoriti, a sada javno govori medijima da sam ga spriječio da govori o skidanju imuniteta. Na ružan i neistiniti način govori o tome što se dogodilo u sabornici. Ništa ne skrivam, odite ispred sabornice i govorite što hoćete, ali u saboru postoje procedure", kazao je Jandroković. 

Prema neslužbenim informacijama, u akciji policije i USKOK-a jutros je uhićeno deset osoba, među kojima je i šef Janafa Dragan Kovačević, dok je pod sumnjom navodno i Dražen Kovačević.

"Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem koje policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije", ističe glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene