Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog bolesti drugooptuženog Ivice Krnjaka, koji je danas sa zagrebačkog Županijskog suda vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Rebro, odgođen je nastavak suđenja Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima 'garaža' i 'selotejp', a nastavak je zakazan za četvrtak, 19. ožujka.


Sudsko vijeće, pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića, odmah je naredilo liječniku vještaku Vladimiru Gašpareviću da se obave sve potrebne liječničke pretrage kako bi se utvrdila je li za Krnjaka neophodno bolničko ili ambulantno liječenje te nakon toga odredilo je li on raspravno sposoban. Sudac Horvatović je rekao da bi samo hospitalizacija drugooptuženog opravdala daljnju odgodu suđenja.

>> Slučaj "garaža": Svjedok tužiteljstva tvrdi da se ne sjeća ubojstva Čedomira Vučkovića

Vezani članci Pristaše Branimira Glavaša (Foto: Dnevnik.hr) Šokantan obrat u slučaju protiv Glavaša, svjedok progovorio za Provjereno: ''Svi smo lagali kako bismo ga spasili" Slika nije dostupna Glavaš osuđen na deset godina zatvora!

Sud je inače ranije jutros odbio posljednje dokazne prijedloge prvooptuženog Glavaša nakon čega su optuženi trebali početi iznositi svoju obranu. No, tada se drugooptuženi Krnjak, koji inače već dulje vrijeme ima zdravstvenih teškoća, požalio na bolove, a njegov branitelj Domagoj Rešetar je zatražio odgodu rasprave.Sudsko vijeće je u prvi trenutak to odbilo, no zatim je odredilo stanku tijekom koje su pravosudni policajci na zahtjev drugooptuženog pozvali Hitnu pomoć, koja je Krnjaka prevezla u bolnicu.


Na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima prošlog su tjedna izvedeni svi dokazi, a prvooptuženi Glavaš jutros je predložio još neke dokaze koje je Sudsko vijeće odbilo. Time je suđenje ušlo u završnu fazu i preostalo je da optuženici iznesu svoju obranu a njihovi branitelji završne riječi nakon čega Sudsko vijeće mora donijeti prvostupanjsku, nepravomoćnu presudu.