Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj "garaža": Svjedok tužiteljstva tvrdi da se ne sjeća ubojstva Čedomira Vučkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Špiranec, kojega je tužiteljstvo na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima predložilo kao svjedoka ubojstva žrtve u tzv. slučaju garaža Čedomira Vučkovića, kazao je na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne sjeća tog događaja jer se dogodio davno, a u međuvremenu je, tvrdi, teško obolio i od PTSP-a.

"Imam kronični PTSP, pijem 15 tableta dnevno i ne sjećam se što sam prekjučer jeo, a ne što se dogodilo prije 17 godina", kazao je Špiranec, bivši pripadnik Prištapske čete koja je osiguravala Sekretarijat za narodnu obranu kojemu je 1991. na čelu bio Glavaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaševi odvjetnici nezadovoljni saslušanjem novog svjedoka Slika nije dostupna Novi svjedok u istrazi protiv Glavaša

Upitan o okolnostima Vučkovićeva ubojstva, čije je tijelo pronađeno u dvorištu Sekretarijata, Špiranec je kazao da je čuo pucanj, izašao na dvorište i ugledao osobu koja je ležala. "Ništa više ja o tome niti znam niti me interesiralo, niti me briga. Govorilo se da je odnekud pobjegao, da je u njega pucao Fehir (Krunoslav)", kazao je svjedok.

Na pitanje tužiteljstva zna li da je Vučković bio prisiljen piti kiselinu, kao što je navedeno u optužnici, Špiranec je rekao da je čuo svakakve priče. "Pričalo se sve i svašta. Mogu sedam knjiga napisat. Što ja znam, možda je bio i žedan", rekao je Špiranec.

Tužiteljstvo je prigovorilo njegovom iskazu tvrdeći da zna puno više nego što je ispričao. Stoga je predložilo da se na sudu presluša audio zapis intervjua koji je s njim napravila novinarka Verica Tomić. No, sudsko je vijeće to odbilo prihvaćajući Špirancovu tvrdnju da ga novinarka prije objave nije tražila autorizaciju ili mu pokazala sadržaj članka.

"Mislim da je napisala više nego što sam rekao. Ne znam, možda je htjela napraviti neku senzaciju", kazao je svjedok.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti novinarka Glasa Slavonije Ana Diklić koja je 1992. objavila monografiju 160. osječke brigade te pukovnik Stanko Višević, nekadašnji pripadnik Prištapske bojne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene