Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Švicarski državljanin našao se u nezavidnoj situaciji na otoku Viru.


Švicarski državljanin s otoka Vira posljednjih dana strahuje za svoju sigurnost nakon što su ga na dan obilježavanja akcije Oluja njegovi mještani prijavili policiji da je na krov svoje kuće na Viru izvjesio četničku crnu zastavu sa lubanjom i prekriženim kostima

'Ma kakva četnička zastava, to je zastava Pirata s Kariba. Moj sin koji je dolazio na odmor iz Švicarske veliki je obožavatelj Johnnya Deppa i njegovih karipskih gusara iz filma Pirati s Kariba, pa sam ga htio dodatno obradovati njegovom omiljenom temom', izjavio je 54-godišnji švicarski državljanin.

Švicarac je zastavu izvjesio još prije mjesec dana, a sve do Dana domovinske zahvalnosti nitko se nije požalio na nju. Nakon prijave i posjeta policije, muškarac je skinuo zastavu, a sada ga na Viru nazivaju četnikom, zbog čega strahuje za svoj život. 

Izjavio je kako mu nije palo na pamet da bi do ovoga moglo doći te da mu nije bila namjera uvijediti nikoga na nacionalnoj, političkoj ili vjerskoj osnovi.

Policija je nakon očevida protiv njega podijela optužni prijedlog zbog isticanja nepoćudnog simbola pod tvrdnjom kako je to simbol pod kojim su pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar, piše Zadarski.hr.