Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nepovjerenje

Brođani i dalje skloniji kupovnoj vodi: "Kako je moguće da je voda postala ispravna gotovo preko noći?"

Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon povratka pitke vode, građani Slavonskog Broda i okolice pokušavaju se vratiti normalnom životu, no zbog velikog nepovjerenja i dalje su skloniji kupovnoj vodi nego onoj iz slavine.

U srijedu je točno dva tjedna kako se na prostoru Slavonskog Broda dogodio ekološki incident kojeg gradske vlasti povezuju sa zagađenjem vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula Slika nije dostupna Sreća iz nesreće Zagađenje vode u Slavonskom Brodu rezultiralo investicijama u Sikirevcima: Sada će svi imati kvalitetniju pitku vodu

Iako je kriza formalno završena, Brođani još nemaju odgovor na pitanje što je dovelo do onečišćenja i kako je voda mogla postati ispravna gotovo preko noći.

Na saborskom Odboru za zdravstvo, brodski gradonačelnik zatražio je nastavak učestalih analiza vode.

"Tko mi može reći da je nešto što je bilo u tako velikoj količini, u svim bunarima, gdje ni jedan bunar nije bio izuzetak, kako je moguće da nestane za dva dana?!" pita se gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara.

Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nepovjerenje u pitku vodu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

U više od tjedan dana krize potrošeno je dva milijuna litara vode vrijedne 12.000 kuna. Troškove prijevoza pokrit će donacija, ostali računi bit će poslani Vladi.

Svemu treba dodati i pet milijuna kuna troška za radove na hitnom spajanju mreže s vodocrpilištem u Sikirevcima. Analiza te vode očekuje se potkraj tjedna, nakon toga stići će u brodske slavine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene