Završena je sjednica Kriznog stožera u Slavonskom Brodu i odlučeno je da već danas kreće povlačenje cisterni s pitkom vodom.

Galerija


Građanima Slavonskog Broda poručeno je još jednom da sad slobodno mogu piti vodu. Uz nalog Povjerenstva stigo je i dopis iz Ministarstva zdravstva da je voda u Slavonskom Brodu ponovno sigurna za piće. Gradonačelnik Duspara čekao je još samo potvrdu iz Ministarstva prije negoli je donesena odluka o povlačenju cisterni.

Brođani ne vjeruju vlastima

Vezani članci Očevid u obiteljskoj kući u Ruščici - 3 Sin ubio oca: Policija u obiteljskoj kući pronašla mrtvog muškarca, ubojica ubrzo uhićen Propao im strop Konačno im se odmrznule cijevi, a onda su uslijedili samo novi problemi

Brojni građani Slavonskog Broda još uvijek su skeptični i, unatoč objavi Povjerenstva za vodu, sumnjaju u ispravnost vode. Zato su mnogi odlučili da još neće piti vodu iz slavine već će se oslanjati na kupovnu vodu.

"Strah nas je. Ne vjerujemo što su objavili jer se još čudne stvari događaju u Slavonskom Brodu", kaže Brođanka Marija Grgić.

Njezin sugrađanin Zdravko Petrik rekao je da će on vodu iz slavine piti, ali da njegovim unucima neće dati da piju tu vodu.

Tijekom proteklih dana putem cisterni i spremnika je do Slavonskog Broda i okolice prevezeno oko milijun i petsto tisuća litara pitke vode.

Stožer će tražiti od Vlade da se trošak dovoza vode u cisternama plati iz državnog proračuna, a ne na teret Vodovoda Slavonskog Broda.

Napravit će i troškovnik potrošnje goriva za dovoz pitke vode u grad, a spomenuli su i donaciju iz Ine od 35.000 kuna gorivo.

Duspara od istrage očekuje da otkrije točan uzrok zagađenja, a spomenuo je i da je tvrtka Crodux tražila dodatno osiguranje dokaza na mjestu zagađenja.