Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP potvrdio za Novu TV

Ispitani bivši pripadnici Sanaderova osiguranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je potvrdio za Novu TV da je ispitano Sanaderovo bivše osiguranje.

USKOK je u sklopu istrage oko Ive Sanadera zatražio da se ispitaju pripadnici osiguranja bivšeg premijera.

Pročitajte i ovo Pojačajte oprez u prometu! Pokrovitelj Osiguraj.me Pojačajte oprez u prometu: Najviše nesreća događa se na suhim kolnicima, i to u vrijeme putovanja s posla Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike

I to je učinjeno, potvrđeno je za Novu TV u Ministarstvu unutarnjih poslova. Nisu išli u USKOK na ispitivanje, već je policija s njima obavila obavijesni razgovor.

>> Kosor : Odazvat ću se pozivu USKOK-a u slučaju Sanader

Uz to, policijski službenici, koji su osiguravali Sanadera, među kojima je Davor Blažević, načelnik MUP-ove uprave za posebne poslove sigurnosti, u istrazi mogu svjedočiti, bez obzira što su pod obvezom čuvanja državne tajne.

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako će se odazvati na poziv USKOK-a da svjedoči u slučaju Ive Sanadera. Do sada nije odgovarala je li znala za navodne crne fondove i novac, koji je predavao nekadašnji HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, a o čemu je on i posvjedočio u USKOK-u.

'Mislim da svaki premijer svijeta pa onda i u Hrvatskoj, mora biti spreman na ono, ili bolje rečeno na sve ono na što mora biti spreman i na što je obvezan prema hrvatskim zakonima i svaki hrvatski građanin, ili građanka', rekla je Kosor.

Na zahtjev istražitelja već su ispitani i pripadnici Sanaderova tjelesnog osiguranja, među kojima i Davor Blažević, načelnik MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene