Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inspekcija utvrdila nepravilnosti

Zbog propusta i neuspjelog pobačaja u KBC-u Osijek smijenjena predstojnica Klinke za ginekologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila nepravilnosti u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u KBC-u Osijek, a u bolnici je provedena i interna istraga, smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Slučaj mlade žene koja je otišla na pobačaj u Klinički bolnički centar Osijek i ostala trudna, što je saznala 27 dana kasnije na pregledu kod privatnika, potresao je hrvatsku javnost. Nezadovoljan očitovanjem iz bolnice ministar zdravstva Vili Beroš poslao je inspekciju, koja je utvrdila da je u zbrinjavanju pacijentice bilo propusta.

Ravnateljstvo KBC-a Osijek pitali smo za komentar na tu odluku inspekcije, a odgovorili su nam kako je s obzirom na utvrđene propuste ravnatelj donio odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek.

Odgovor Ravnateljstva KBC-a Osijek u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Dana 9. i 10. lipnja 2022. godine obavljen je zdravstveno-inspekcijski nadzor u predmetu tijeka medicinskog zbrinjavanja pacijentice od strane djelatnika Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty) ministarstvo zdravstva objavilo Nakon slučaja koji je šokirao Hrvatsku: Inspekcija utvrdila nepravilnosti u KBC-u Osijek

KBC Osijek je postupio sukladno rješenju nadležne inspekcije odnosno postupa sukladno čl. 15. Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

Posebno ističemo kako je KBC Osijek i prije zaprimanja nalaza nadležne inspekcije proveo unutarnju kontrolu putem Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a Osijek te Povjerenstva za medicinsku dokumentaciju te je sukladno tim nalazima već i sam izvršio dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostala trudna i nakon zahvata "Uvjeravali su me da je zahvat obavio liječnik": Ministar Beroš o šokantnom slučaju ''pobačaja'' u Osijeku

Nadalje, u članku 3. Pravilnika o uvjetima za unutarnji ustroj kliničkih zdravstvenih ustanova propisano je kako je odgovorna osoba klinike predstojnik klinike.

S obzirom na utvrđene stručne propuste u radu klinike, te sukladno čl. 32. Statuta KBC-a Osijek, ravnatelj je donio odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek."

Mlada žena u lipnju je za Dnevnik Nove TV ispričala svoju priču i kazala da će tužiti bolnicu. Njezinu ispovijest pročitajte >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene