Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministarstvo zdravstva objavilo

Nakon slučaja koji je šokirao Hrvatsku: Inspekcija utvrdila nepravilnosti u KBC-u Osijek

Ilustracija (Foto: Getty)
Ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Zdravstvena inspekcija utvrdila je nepravilnosti u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u KBC-u Osijek koji je potresao hrvatsku javnost.

Ministar Vili Beroš inspekciju je poslao u KBC Osijek u lipnju jer nije bio zadovoljan očitovanjem bolnice.

"Na temelju uvida u cjelokupnu dokumentaciju, zdravstvena inspekcija je obavila nadzor u KBC-u Osijek te su utvrđene nepravilnosti zbrinjavanja pacijentice slijedom čega je inspekcija poduzela mjere u skladu sa svojim zakonskim ovlastima ustupajući dokumentaciju i mišljenje Hrvatskoj liječničkoj komori te rješenje s uputama za otklanjanje nepravilnosti KBC-u Osijek. Na temelju navedenih informacija, molimo da se za detalje direktno obratite KBC-u Osijek i Hrvatskoj liječničkoj komori koji su najmjerodavniji u ovoj fazi komentirati spomenuti slučaj", objavili su iz Ministarstva zdravstva.

DNEVNIK.hr je poslao upite Hrvatskoj liječničkoj komori i KBC-u Osijek te ćemo odgovore objaviti po primitku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokretanje inicijative SDP kreće u skupljanje potpisa da se u Ustav vrati pravo na pobačaj: "To je civilizacijsko pitanje"

Djevojka kojoj je izveden neuspjeli pobačaj bila naručena na kontrolu za 10 do 14 dana u bolnici, ali na taj pregled nije otišla već je otišla privatniku 27 dana nakon zahvata, koji je utvrdio da trudnoća i dalje postoji.  

Isti dan je pregledana u bolnici. Utvrđeno je da pobačaj nije uspio i da je trudna više od 10 tjedana. Zahtjev za ponovnim pobačajem joj je odbijen. Na pregled nije otišla kad joj je rečeno, jer su problem bile financije.

Ona je u lipnju za Dnevnik Nove TV ispričala svoju priču i kazala da će tužiti bolnicu. Njezinu ispovijest pročitajte >>OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene