Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji čija djeca 'markiraju' s nastave mogla bi njihov neposluh osjetiti na džepu. Naime, suočavaju se s mogućom kaznom od i do 5 000 kuna.


Na Prekršajnom sudu u Osijeku ove je školske godine bilo čak 30-ak prijava za taj gospodarski prekršaj, piše Glas Slavonije. Željka Ravlić- Bubalović, zamjenica predsjednice Prekršajnog suda, tvrdi da je riječ uglavnom o izostancima učenika koji dolaze iz nesređenih obitelji.

Vezani članci Osnovna škola Brynseng u Oslu (Foto: Google Maps/Street VIew) Brutalni napad u Norveškoj: Učenik nožem i vilicom ozlijedio nastavnika i još troje zaposlenika osnovne škole Mjesečarenje (FOTO: Profimedia) Što li je taj sanjao? U snu je odšetao u školu, policija otkazala nastavu

Zakon o osnovnom školstvu školovanje je obavezno, no postoje slučajevi u kojima roditelji ne šalju djecu u školu, odnosno, učenici sami ne odlaze na nastavu, a roditelji o tome ništa ne znaju.

Ravlić- Bubalović ispričala je da kada se nakupi velik broj neopravdanih sati, ravnatelji obavještavaju Ured državne uprave o izostancima i potom se javljaju Prekršajnom sudu.

'Uglavnom je riječ o djeci koja dolaze iz nesređenih obitelji, a najčešće dolaze učenici od šestog razreda osnovne škole pa sve do završnog razreda srednje. Mi imamo mogućnost izreći samo opomenu, no to tek u slučaju kad je do izostanka došlo prvi put, dok u slučaju ponavljača izričemo kaznu', ispričala je Ravlić-Bubalović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.