Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE PREGLEDANO

VIDEO/FOTO Dojava o bombi je bila lažna. Tomašević nakon evakuacije Arena Centra: "Očekujem od policije da nađe tu budalu"

Aktualno Galerija Evakuiran Arena Centar Evakuiran Arena Centar Foto: DNEVNIK.hr Evakuiran Arena Centar Evakuiran Arena Centar Foto: DNEVNIK.hr Policija pred Arena Centrom - 1 Policija pred Arena Centrom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija pred Arena Centrom - 2 Policija pred Arena Centrom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužva nakon evakuacije Arena Centra Galerija 1/5 >>
Zbog dojave o bombi evakuiran je Arena Centar na zagrebačkom Laništu. Nakon pretrage utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Zbog dojave o dvije bombe u ranim popodnevnim satima evakuiran je Arena Centar u Zagrebu. Nakon pretrage je utvrđeno da je dojava bila lažna i da bombi nije bilo, javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. Ipak, Centar će danas ostati zatvoren.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Nada i Monika EVAKUIRAN CENTAR Dramatično nakon dojave o bombi u Arena Centru: "U jednom momentu svi jure van, nitko ne zna što se događa..."

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je ranije da očekuje "od policije da nađe i kazni tu budalu koja pleše po živcima građana".

Osim zagrebačkog gradonačelnika, izjavu za medije dala je i Sanja Vladović, voditeljica marketinga Arena Centra.

"Dobili smo anonimnu e-mail poruku nakon koje smo pokrenuli sve sigurnosne procedure. U poruci je pisalo da su u Centru dvije bombe", rekla je.

Dodala je da se, s obzirom da je petak, procjenjuje da je u šoping centru u trenutku početka evakuacije bilo oko 2000 ljudi, ali da zasad nema preciznih informacija.

Policija vodi dvije istrage

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić rekao je u Vijestima u 17 sati da policija paralelno vodi dvije istrage.

"Dok jedna ekipa detaljno češlja svaki milimetar centra, druga ekipa nastoji utvrditi tko je poslao ovu doista uznemirujuću poruku. Ako policija pronađe počinitelja, prijeti mu kazna zatvora do tri godine", rekao je Mikić tijekom javljanja uživo.

Mikić je razgovarao s ljudima koji su se u trenutku evakuacije našli u Arena Centru. Njihove opise događaja možete pogledati >>OVDJE.

Evakuiran Arena Centar Policija pred Arena Centrom - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Na teren je nakon dojave odmah izašla jedinica Protueksplozijskog odjela Policijske uprave zagrebačke s psima tragačima.

Nakon evakuacije je na okolnim cestama nastala gužva. Međutim, nisu svi uspjeli do svojih automobila te je dio njih neko vrijeme ostao u garaži. Svi ulazi i izlazi bili su blokirani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene