Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo na sve strane

Zbog Agrokora tenzije među partnerima u Vladi: "Informirali smo ih o svom stavu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor je doveo do tenzija među partnerima u Vladi. HNS je naime nezadovoljan nacrtom vjerovničke nagodbe.

Prvi nacrt vjerovničke nagodbe izvanredne uprave Agrokora izazvao je nezadovoljstvo što je i pokazala sama reakcija Marice Vidaković. Predstavnica dobavljača javno je pokidala primjerak prezentacije nacrta nagodbe. Traže promjenu nacrta nagodbe jer su različiti dobavljači u neravnopravnom položaju ovisno o tome koja od Agrokorovih tvrtki im je dužna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavnica dobavljača Marica Vidaković Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika" Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Preostalo još 48 dana Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug"

Nezadovoljni su i u udruzi manjinskih dioničara jer će izgubiti sve što su uložili u dionice Agrokorovih tvrtki.

A zbog Agrokora tenzije i među partnerima u Vladi - oglasio se HNS s porukom da su nezadovoljni prijedlogom nagodbe koja hrvatske dobavljače stavlja u nepovoljan položaj. I ako je išta, poručuje Vrdoljak trebala biti svrha lex Agrokora, onda je to zaštita hrvatskih dobavljača, gospodarstva, industrijske proizvodnje i radnih mjesta. I to bi trebao biti i cilj nagodbe. O svom stavu HNS je obavijestio i partnere u Vladi.

"HNS nije zadovoljan prijedlogom nagodbe za Agrokor koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj. I ako je išta trebala biti svrha lex Agrokora, onda je to zaštita hrvatskog gospodarstva, industrijske proizvodnje i zaposlenosti u Hrvatskoj. I to isto treba biti svrha nagodbe. I naravno da smo o ovom svom stavu informirali svoje partnere u Vladi", poručio je Ivan Vrdoljak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene