Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak rekao je da su danas zauzete početne pozicije te da ima pojedinih nezadovoljnih vjerovnika.

Galerija


Nakon prezentacije nacrta strukture nagodbe Udruzi dobavljača Agrokora, Ante Ramljak je poručio da su zauzete početne pozicije te da je određena grupa vjerovnika nezadovoljna, no kako o svemu predstoje mjeseci razgovora.

Vezani članci Ivica Todorić Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera" Ante Ramljak i Marica Vidaković (Foto: Pixell) Iz Kraša demantiraju navode u novim objavljenim mailovima te poručuju: ''Sve je čisto''

Rekao je da su dobavljačima sporne dvije stvari, kako će o tome razgovarati te vidjeti do koje mjere se neke stvari mogu promijeniti, a u kojoj ne mogu.

"Mislim da su ovo početne pozicije svih nas u kojima ima stvari koje nisu prihvatljive i o kojima ćemo razgovarati sljedeća tri do četiri mjeseca. Što se tiče nezadovoljstva određene grupe vjerovnika, to je bilo za očekivati", rekao je Ramljak.

Na primjedbu novinara da su vjerovnici u pojedinim kompanijama u neravnopravnom položaju, odgovorio je da ne želi špekulirati kako će koji dobavljač proći.

"Činjenica je kako moramo voditi računa da se pojedina društva i vjerovnici u pojedinim društvima moraju tretirati na potpuno drukčiji način", ustvrdio je Ramljak.

Podsjetimo, Marica Vidaković, prokuristica Kraša, poderala je pred novinarima dokument o nacrtu strukture nagodbe u Agrokoru.

U Udruzi dobavljača Agrokora traže promjenu nacrta nagodbe, jer su različiti dobavljači u neravnopravnom položaju ovisno o tome koja od Agrokorovih tvrtki im je dužna. Nezadovoljni su i u udruzi manjinskih dioničara koji će izgubiti sve što su uložili u dionice Agrokorovih tvrtki.

A premijer Andrej Plenković zaključio je kako je Agrokor u gospodarskom i političkom smislu obilježio godinu. Prema njegovim riječima donošenje zakona bilo je pravo rješenje. Zahvaljujući njemu izbjegnuta je kriza, a gospodarstvo se stabiliziralo te je osiguran i uspješan završetak turističke sezone.