Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Actavis nije trebao biti tajni sponzor SDP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) opovrgnula je napise u današnjemu "Večernjem listu" po kojima je "Actavis" trebao biti "tajni sponzor" te stranke. Također smatra besmislenom tezu da jedan (Vlada) prodaje, a drugi (SDP) uzima proviziju, budući da "samo onaj koji prodaje može dobiti proviziju".

"To je najobičniji prozirni, plitki i glupi pamflet, smišljen zato da se skrene pozornost s korupcijskih afera HDZ-a, i sve što u tom članku piše je obična, minusinteligentna laž", rekao je uz ostalo saborski zastupnik Nenad Stazić na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada prodaje Barru 18% dionica Plive? Slika nije dostupna Actavis odustao od Plive

Pozivajući se na visokog dužnosnika SDP-a, "Večernji list" u
današnjem tekstu pod naslovom "Actavis tajni sponzor SDP-a" tvrdi kako je, nakon što je ta tvrtka odustala od utrke s američkim "Barrom" za Plivine dionice, SDP održao tajni brifing na kojem je izrazio zabrinutost jer je od provizije od te transakcije trebao dobiti novac za skorašnju izbornu kampanju.

Stazić je nazvao nestinitima tvrdnje da je autorici članka Aniti
Malenici izvor bio visoki dužnosnik te da je SDP održao brifing vezan uz "Actavis". Također smatra besmislenom tezu da jedan (Vlada) prodaje, a drugi (SDP) uzima proviziju, budući da "samo onaj koji prodaje može dobiti proviziju".

Razloge za objavljivanje tog članka Stazić vidi u tome što je, rekao je, Državno odvjetništvo najavilo da će idući tjedan podnijeti kaznene prijave zbog pranja šest milijuna dolara iz Brodosplita, što je "afera koju više nije moguće gurnuti pod tepih".

Slično je i s aferom Zec i Kamen-Ingrad te s Plivom, koja je, dok je premijer bio Ivica Račan, bila respektabilna tvrtka, a danas je, umjesto kupca, postala predmetom trgovine, dodao je.

Ponovio je kako je SDP-u svejedno hoći li Plivu kupiti "Barr" ili
"Actavis", dodajući kako je toj stranci "jedino stalo da transakcija bude transparentna i u skladu sa zakonom te da novac dobiju umirovljenici".

Stazić smatra da se "besmislicama o SDP-u" hrvatske građane želi natjerati da pomisle kako nema razlike među političarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene